دوره 21، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1393 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 16-24 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaei Yazdi F, Alizadeh Behbahani B, Heidari Sureshjani M, Mortazavi S A. The In vitro Study of Antimicrobial Effect of Teucrium polium Extract on Infectious Microorganisms. Sci J Hamadan Univ Med Sci . 2014; 21 (1) :16-24
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-100-fa.html
طباطبایی یزدی فریده، علیزاده بهبهانی بهروز، حیدری سورشجانی مریم، مرتضوی سید علی. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره‌ گیاه کلپوره بر میکروارگانیسم های عامل عفونت در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1393; 21 (1) :16-24

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-100-fa.html


دانشجو دوره دکتری علوم و صنايع غذايی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ايران. ، behrooz66behbahani@gmail.com
چکیده:   (1048 مشاهده)

مقدمه و هدف: کلپوره یا مریم نخودی با نام علمی Teucrium polium متعلق به تیره نعناع، به صورت گسترده در طب سنتی جهت درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال موجود در گیاه کلپوره، به نظر می رسد این گیاه دارای اثرات ضد میکروبی قابل ملاحظه ای باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضد  میکروبی غلظت های مختلف عصاره های آبی و اتانولی گیاه کلپوره برEscherichia coli PTCC 1330، Staphylococcus aureus PTCC 1337، Staphylococcus epidermidis PTCC 1435، Streptococcus pyogenes PTCC 1447 و Pseudomonas aeruginosa PTCC 1310 در شرایط آزمایشگاهی می باشد. روش کار: در این مطالعه تجربی، اثر ضد میکروبی عصاره به دو روش پخش عصاره در سطح محیط کشت و انتشار در آگار (دیسک) مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی ( Minimum Inhibitory Concentration MIC) و حداقل غلظت کشندگی ( Minimum Bactericidal Concentration MBC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین گردید. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 17 وتوسط آزمون های آماری آنوا و دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

نتایج: در روش انتشار در آگار همه غلظت‌های عصاره اتانولی بر Streptococcus pyogenes ،Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus اثر بازدارندگی داشت. MIC عصاره آبی و اتانولی برای Pseudomonas aeruginosa به ترتیب mg/ml 64 و 32 و MBC عصاره آبی و اتانولی نیز در خصوص Pseudomonas aeruginosa به ترتیب mg/ml 256 و 128 بود. Pseudomonas aeruginosa بیشترین مقاومت را در برابر عصاره های آبی و الکلی کلپوره نشان داد.

نتیجه  نهایی: عصاره اتانولی گیاه کلپوره در شرایط آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی قابل ملاحظه  ای بر Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli بعنوان باکتری گرم منفی و Streptococcus pyogenes ، Staphylococcus epidermidis و Staphylococcus aureus به عنوان باکتری های گرم مثبت نشان داد.

متن کامل [PDF 229 kb]   (552 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb