دوره 5، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار و تابستان 1377 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moazami F. The Comparison and Survey of Dopram and Meperidine Effects in the Treatment of Postanesthetic Shivering. Avicenna J Clin Med 1998; 5 (2)
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1038-fa.html
معظمی فرهاد. بررسی مقایسه ای اثرات دوپرام و مپریدین در درمان لرز بعد از بیهوشی عمومی . مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1377; 5 (2)

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1038-fa.html


چکیده:   (5192 مشاهده)

لرز بعد از بیهوشی یک عارضه شایع است و دارای اثرات سوء بالقوه ای بخصوص در بیماران با ریسک بالا می باشد که در آنها افزایش مصرف اکسیژن ناشی از لرز اهمیت حیاتی دارد. در این مطالعه 65 بیمار بین سنین 40-10 سال که در وضعیت I و II بوده و همگی بیهوشی به روش بالانس دریافت کرده بودند انتخاب گردیدند. بعد از بروز لرز بارز بیماران بطور راندوم در دو گروه قرار داده شدند و به یک گروه مپریدین با دوز mg/kg 35/0 و به گروه دیگر دوپرام با دوز mg/kg5/1 تجویز گردید. بعد از تجویز دارو ، زمان قطع لرز ، ضربان قلب ، فشارخون ، تعداد تنفس ، دمای بدن (آگزیلاری) ، استفراغ و سطح هوشیاری بررسی و ثبت گردید و مشاهده شد ، رفع لرز در بیمارانی که دوپرام دریافت کرده اند ، بطور بارزی بیشتر بوده و زمان قطع لرز نیز در مقایسه با گروه مپریدین بسیار کوتاهتر بوده است (متوسط 20ثانیه مقابل 42ثانیه). بررسی الگوی تنفس، تعداد تنفس و سطح هوشیاری بطور مشخصی تغییرات بهتری را بعد از مصرف دوپرام داشتند. بدین ترتیب که تنفس ها با دوپرام عمیق تر و تعداد تنفس بیشتر و سطح هوشیاری بیماران نیز بهتر بود. با توجه به اهمیت عوارض ناشی از لرز و نیاز به قطع فوری آن ، برطبق این مطالعه دوپرام داروی جانشین مفیدتری برای درمان لرز بعداز عمل نسبت به مپریدین در اکثریت موارد می باشد.

واژه‌های کلیدی: دوکساپرام / لرز/ مپریدین
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb