دوره 20، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1392 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 311-303 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samarghandi M R, Babaee S A, Asgari G, Ghorbani Shahna F. Survey the Efficiency of Catalytic Ozonation Process with Carbosieve in the Removal of Benzene from Polluted Air Stream. Avicenna J Clin Med 2014; 20 (4) :303-311
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-115-fa.html
سمرقندی محمدرضا، بابایی سیدعلیرضا، عسگری قربان، قربانی شهنا فرشید. بررسی کارایی فرآیند ازن زنی کاتالیزوری با استفاده از کربوسیو در حذف بنزن از جریان هوای آلوده. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1392; 20 (4) :303-311

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-115-fa.html


1- ، s.alireza_babaee@yahoo.com
چکیده:   (4679 مشاهده)

مقدمه و هدف: بنزن یکی از معمول ترین ترکیبات آلی فرار است که وجود آن در هوای فضاهای بسته و باز مورد توجه بوده و همواره نگرانی هایی را در آلودگی هوا به وجود آورده است. بنابراین، قبل از تخلیه به محیط زیست بایستی از جریان هوای آلوده تصفیه شود. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین کارایی فرآیند ازن زنی کاتالیزوری با استفاده از کربوسیو در حذف بنزن از جریان هوای آلوده انجام شده است.

روش کار: این مطالعه از نوع تجربی بود که درآن از فرآیند ازن زنی کاتالیزوری با استفاده از کربوسیو به عنوان کاتالیزور جهت حذف بنزن استفاده شد. آزمایشات مربوطه در یک راکتور با جریان مداوم انجام شد و نتایج ازن زنی کاتالیزوری با ازن زنی ساده و جاذب کربوسیو مقایسه گردید. نمونه برداری و آنالیز نمونه ها با روش NMAM 1501 با استفاده از دستگاه GC مجهز به آشکار ساز FID انجام و غلظت ازن به روش یدومتری تعیین گردید.

نتایج: یافته های مورد بررسی نشان داد کارایی فرآیند ازن زنی ساده در حذف بنزن از جریان هوای آلوده در غلظت های مورد مطالعه به طور متوسط کمتر از 19% می باشد. همچنین کارایی بستر جاذب با افزایش غلظت در ورودی راکتور کاهش می یابد. در فرآیند ازن زنی کاتالیزوری نسبت به جاذب کربوسیو بطور میانگین در تمامی غلظت ها افزایش راندمان 45% مشاهده گردید.

نتیجه نهایی: با توجه به عملکرد فرآیند ازن زنی کاتالیزوری و افزایش راندمان حذف بنزن در مقایسه با فرآیند ازن زنی ساده و سیستم جاذب کربوسیو کاربرد این فرآیند به عنوان روشی نوید بخش و جایگزین سیستم های رایج حذف ترکیبات آلی فرار پیشنهاد می گردد.

واژه‌های کلیدی: آلودگی هوا، ازن، بنزن، کربوسیو
متن کامل [PDF 326 kb]   (3613 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb