دوره 20، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1392 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 312-319 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Komaki A, Rastegarmanesh M, Sarihi A. The Effect of Hydro-alcoholic Extract of Ficus Carica on Passive Avoidance Learning and Memory in Male Rats. Sci J Hamadan Univ Med Sci . 2014; 20 (4) :312-319
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-116-fa.html
کمکی علیرضا، رستگارمنش مژگان، صریحی عبدالرحمن. تاثیر عصاره هیدروالکلی میوه انجیر بر حافظه و یادگیری در مدل احترازی غیر فعال در موش های صحرایی نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1392; 20 (4) :312-319

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-116-fa.html


کارشناسی ارشد فيزيولوژی، دانشکده علوم پايه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، همدان، ايران. ، rastgarmanesh@gmail.com
چکیده:   (1335 مشاهده)

مقدمه و هدف: پژوهشهای پزشکی مربوط به نقصان حافظه و از دست دادن حافظه مرتبط با سن، منجر به ارائه روشها و تکنیکهای درمانی جدیدی از قبیل استفاده از گیاهان دارویی و داروهای طبیعی در جهت بهبود حافظه گردیده است. در این راستا در مطالعه حاضر اثر عصاره هیدروالکلی انجیر بر حافظه و یادگیری در مدل احترازی غیرفعال (Passive Avoidance PA) در موش های صحرایی نر مورد بررسی قرار گرفت.

روش کار: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد که به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند، گروه کنترل و سه گروه تیمارشده با دوزهای mg/kg 350 و 250 ،150 عصاره انجیر خشک. دریافت سالین یا عصاره به صورت گاواژ به مدت دو هفته (یک بار در هر روز) انجام شد. سپس رفتار اجتنابی غیرفعال موش های گروه های مختلف در جعبه شاتل مورد بررسی قرار گرفت و تست بخاطرآوری 24 ساعت بعد از یادگیری صورت گرفت.

نتایج: یافته های این مطالعه نشان داد که در بین پاسخ گروه های آزمایشی با دوزهای متفاوت نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی دار وجود دارد. عصاره انجیر بصورت وابسته به دوز باعث بهبود حافظه و یادگیری در تست PA گردید.

نتیجه نهایی: به نظر می رسد که اثرات ایجاد شده توسط انجیر، بواسطه داشتن قند و ترکیبات مفید متعدد و اثر آنتی اکسیدانی آن در ساختمان های عصبی درگیر در حافظه و یادگیری باشد.

واژه‌های کلیدی: انجیر، حافظه، موش صحرایی، یادگیری
متن کامل [PDF 257 kb]   (1109 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb