دوره 23، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائیز 1395 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 207-213 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.21859/hums-230312

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khamverdi Z, Yarmohammadi E, Kasraei S, Khazaei M. In vitro Comparison of the Effect Cola Beverage on Surface Hardness of Siloran-Based (p90) and Methyl Methacrylate-Based (p60) Composites. Sci J Hamadan Univ Med Sci . 2016; 23 (3) :207-213
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1272-fa.html
خاموردی زهرا، یارمحمدی ابراهیم، کسرایی شاهین، خزایی مهسا. مقایسه آزمایشگاهی تاثیر نوشیدنی کوکاکولا بر ریز سختی سطحی دو نوع کامپوزیت با بیس سیلوران و متیل متاکریلات. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1395; 23 (3) :207-213

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1272-fa.html


استادیار دانشگاه علوم پزشکی همدان ، yarmohammadi1380@yahoo.com
چکیده:   (463 مشاهده)

مقدمه: از ویژگی های یک ماده ترمیم مناسب داشتن خصوصیات مکانیکی قابل قبول، محافظت دندان در برابر پوسیدگی و کاربرد آسان درکلینیک می باشد. رژیم غذایی افراد می تواند بر روی خواص مواد ترمیمی در دهان تاثیر بگذارد. از آن جایی که یکی از خصوصیات مهم ترمیم های کامپوزیت خواص مکانیکی از جمله سختی آن می باشد، لذا این مطالعه با هدف مقایسه آزمایشگاهی تاثیر نوشیدنی کوکاکولا بر ریز سختی سطحی دو نوع کامپوزیت با بیس سیلوران و متیل متاکریلات انجام گرفت.

روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی مداخله گرانه تعداد 30 نمونه از هر یک از کامپوزیت های با بیس سیلوران (Filtek p90, 3M Dental Products, USA) و بیس متیل متاکریلات (Filtek p60, 3M Dental Products, USA) با قطر mm5 و ارتفاع mm2 تهیه شد. نمونه ها به چهار گروه تقسم شدند: گروه 1:Filtek p90 بدون قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 2:Filtek p90 پس از قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 3:Filtek p60 بدون قرارگرفتن در کوکاکولا، گروه 4:Filtek p60 پس از قرارگرفتن در کوکاکولا. نمونه ها در نوشابه معمولی (کوکاکولا، خوشگوار. تهران، ایران) در دمای اتاق برای 7 روز با تناوب 3 بار در روز و برای 20 دقیقه در هر بار قرار گرفت و در بقیه ساعات شبانه روز در آب مقطر نگهداری شدند. سپس، ریزسختی کلیه نمونه ها با استفاده از دستگاه سختی سنجی ویکرز (Buehler, Lake Bluff, IL, USA) تحت نیروی 500 گرم و به مدت 15 ثانیه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با به کار گیری نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون t مستقل انجام گرفت (05/0 = α).

یافته ها: میانگین ریز سختی نمونه ها درگروه 1،65/2 ± 28/68، گروه 2، 61/6 ± 56/59، گروه 3، 38/2 ± 5/93، گروه 4، 47/5 ± 76/86 می باشد. نتایج مطالعه نشان داد سختی هر دو کامپوزیت Filtek p60 و Filtek p90 قبل و بعد از قرار گرفتن در کوکاکولا کاهش معنی داری داشتند (05/0 > P).

نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد کوکاکولا سختی هردو کامپوزیت Filtek p60 و Filtek p90 را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد ولی این میزان کاهش برابر می‌باشد.

متن کامل [PDF 225 kb]   (265 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb