دوره 20، شماره 3 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائيز 1392 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 231-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amani M, Gaeini A, Kashef M, Karami S. The Effect of One Session Continuous and Intermittent Aerobic Exercise on Blood Responses of HSP72 , Cortisol and Creatine Kinase. Avicenna J Clin Med 2013; 20 (3) :223-231
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-128-fa.html
امانی مجید، گایینی عباسعلی، کاشف مجید، کرمی سجاد. تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی تداومی و تناوبی بر پاسخ HSP72 کورتیزول و کراتین کیناز خون. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1392; 20 (3) :223-231

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-128-fa.html


1- ، amani.m.ep@gmail.com
چکیده:   (4951 مشاهده)

مقدمه و هدف: پروتئین های شوک گرمایی (HSP) به توانایی سلول ها برای حفظ ساختار خود در برابر استرس های متفاوت کمک می کنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی هوازی تداومی و تناوبی بر پاسخ HSP72،کورتیزول و کراتین کیناز (CK) خون بود.

روش کار: این مطالعه از نوع نیمه تجربی بود که در آن 21 دانشجوی پسر ورزشکار به سه گروه برابر تداومی، تناوبی و کنترل تقسیم شدند. پروتکل فعالیت گروه تداومی شامل یک ساعت دویدن با شدت 80% ضربان قلب بیشینه و 3 مرحله دویدن 20 دقیقه ای با همان شدت برای گروه تناوبی بود. نمونه های خونی پایه، پیش از فعالیت، بلافاصله پس از فعالیت و 90 دقیقه پس از فعالیت بدنی گرفته شد و مقادیر HSP72، کورتیزول و CK به ترتیب با روش های الایزا، RIA و آنزیماتیک سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس در اندازه گیری های تکراری در سطح P≤0.05 تحلیل شد. نتایج: سطوح HSP72 در گروه تداومی و تناوبی علیرغم افزایش میانگین، از لحاظ آماری تفاوت معنی داری را نشان نداد. تغییرات بین گروهی در مراحل بلافاصله پس از فعالیت و 90 دقیقه پس ازفعالیت بدنی معنی دار بود (مقدار P به ترتیب 0.017 و 0.002). تغییرات CK در گروه تداومی معنی دار بود اما تغییرات کورتیزول در مراحل مختلف تفاوت معنی داری نداشت.

 نتیجه نهایی: فعالیت ورزشی همراه با نقشی که در ارتباط با کورتیزول و CK دارد محرک HSP72 بوده و تمرین تداومی باعث افزایش بیشتر HSP72 شده و افزایش CK، پاسخ بزرگتر HSP72 را منجر می شود.

متن کامل [PDF 298 kb]   (3401 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb