دوره 20، شماره 3 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پائيز 1392 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 232-239 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalilian A, Derakhshanfar A, Karampourian A, Bagheri H. The Frequency of Heartburn (GERD) and Its Related Factors in the Students of Hamadan University of Medical Sciences. Sci J Hamadan Univ Med Sci . 2013; 20 (3) :232-239
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-129-fa.html
خلیلیان علیرضا، درخشانفر امیر، کرمپوریان آرزو، باقری حسین. بررسی فراوانی سوزش سردل و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1392; 20 (3) :232-239

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-129-fa.html


عضو هيأت علمی مرکز تحقيقات ارولوژی و نفرولوژی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ايران. ، a.karampourian@umsha.ac.ir
چکیده:   (766 مشاهده)

مقدمه و هدف: بیماری برگشت اسیدمعده به مری (Gastro Esophageal acid Reflux Disease GERD) از شایعترین بیماریهای دستگاه گوارش درجهان و ایران است و از علائم مشخصه آن سوزش سردل است. این بیماری علاوه برکاهش کیفیت زندگی و تحمیل بار اقتصادی فرد را مستعد آدنوکارسینومای مری می کند. به همین منظور مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی سوزش سردل دردانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.

روش کار: این مطالعه ای از نوع توصیفی مقطعی بود که در سال 1389 بر روی 388 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان که بصورت تصادفی انتخاب شده بودند،انجام شد. ابزار مطالعه،پرسشنامه ای شامل مشخصات فردی و سئوالات مربوط به علائم بالینی برگشت اسید بود. اطلاعات به دست آمده با آمار توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت و از آزمونهای آماری مجذور کای و تی تست برای بررسی ارتباط بین متغیرها استفاده شد.

نتایج: از بین 388 نفر مورد مطالعه 270 نفر (69.6%) علامتی از سوزش سردل را ذکر کردند. نتایج نشان داد بین BMI، جنس، وضعیت تاهل، شاخص توده بدنی، قومیت افراد، مصرف میوه و سبزی تازه و رژیم غذایی غالب با وجود علایم سوزش سردل، رابطه معنی دارآماری پیدا نشد (P>0.05) اما بین سن، مصرف سیگار و قلیان، دانشکده محل تحصیل، ترم تحصیلی، میزان مصرف چای، ترشی، ادویه، غذاهای دودی و کنسرو، نوشابه و غذای پرچرب با وجود علایم رابطه آماری معنی داری وجود داشت (P <0.05).

نتیجه نهایی: با توجه به اینکه تعداد افراد مبتلا به سوزش سردل در این مطالعه نسبتاً قابل توجه بوده و از این نظر که اکثراً توجهی به علت یابی و درمان صحیح آن ندارند لذا این مطالعه دارای اهمیت است.

متن کامل [PDF 157 kb]   (353 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb