مقدمه و هدف: مصرف مواد شیمیایی و گیاهان دارویی از روش هایی است که در کنترل درد مورد استفاده قرار می گیرند. از سویی دیگر عوارض جانبی داروهای شیمیایی و گرانی آنها، سبب گرایش مجدد مردم به طب گیاهی شده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد دردی عصاره هیدروالکلی برگ گیاه عشقه در موش صحرایی نر می باشد.
روش کار: در این مطالعه ی تجربی از 36 سر موش صحرایی نر در 6 گروه شامل: گروه های کنترل، مورفین (mg/kg 1)، گروههای تیمار شده با عصاره هیدروالکلی گیاه عشقه mg/kg, i.p.) 300 و 200 ،100) و گروه تیمار شده با نالوکسان mg/kg) 1) به همراه دوز mg/kg 200 عصاره استفاده گردید. به منظور ارزیابی اثرات ضد دردی عصاره از آزمون های ریتینگ و تیل فلیک استفاده شد و داده های بدست آمده با کمک آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و سپس آزمون توکی مورد مقایسه و بررسی قرار گرفتند.
نتایج: یافته ها نشان داد که دوزهای 200 و mg/kg 300 عصاره، سبب کاهش درد در مقایسه با گروه کنترل در تست های ریتینگ و تیل فلیک گردیدند. همچنین دوز mg/kg 300 بیشترین اثر ضد دردی را در مقایسه با مورفین در هر دو تست مذکور نشان داد. تزریق نالوکسان به همراه عصاره سبب افزایش تعداد ریتینگ در مقایسه با گروه های دریافت کننده عصاره گردید.
نتیجه نهایی: در این مطالعه اثر ضد دردی عصاره هیدروالکلی گیاه عشقه مشاهده گردید و احتمالا این اثر از طریق فعال کردن مسیر اوپیوئیدی می باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |