مقدمه و هدف: فیسین عضوی از خانواده سیستئین پروتئازهای گیاهی است که در انجیر به وفور یافت می شود. این آنزیم کاربردهای دارویی و صنعتی فراوانی دارد. هدف این مطالعه تخلیص و تعیین برخی خصوصیات این آنزیم و بررسی فعالیت پروتئولیتیکی آن بر روی چندین پروتئین گیاهی و حیوانی می باشد.
روش کار: در این مطالعه تجربی آنزیم فیسین طی مراحل عصاره گیری، رسوب دهی با سولفات آمونیم و کروماتوگرافی تعویض یون در ستون کربوکسی متیل سفارز از میوه نارس انجیر خالص گردید. جهت بررسی فعالیت پروتئولیتیکی آنزیم، فیسین خالص شده تحت چهار شرایط بافری مختلف بر پروتئین های کازئین، آلفا لاکتا لبومین، بتا لاکتوگلبولین و ژلاتین اثر داده شد.
نتایج: محصول آنزیمی به دست آمده شامل دو باند پروتئینی با اوزان 24 و 26 کیلودالتون بود. نتایج حاصل از تاثیر فیسین بر پروتئین ها نشان داد که این آنزیم قادر به هضم کازئین بوده و دارای اثرات هیدرولازی کمتری بر بتا لاکتوگلبولین و ژلاتین است و بر آلفا لاکتا لبومین اثر بسیار کمتری دارد.
نتیجه نهایی: با توجه به اثر نسبتاً انتخابی فیسین بر پروتئینهای مورد مطالعه، این آنزیم می تواند یک کاندید مناسب با هدف هضم کازئین و تولید فرآورده های حاصل از آن باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |