دوره 20، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1392 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 126-132 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zhalehjoo N, Chalabi M, Parvaneh S, Mostafaie A. Purification and Study of Proteolytic Activity of Ficin Enzyme of Fig (Ficus Carica). Avicenna J Clin Med. 2013; 20 (2) :126-132
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-139-fa.html
ژاله جو نغمه، چلبی مریم، پروانه شهرام، مصطفایی علی. تخلیص و بررسی فعالیت پروتئولیتیکی آنزیم فیسین انجیر (فیکوس کاریکا ). مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1392; 20 (2) :126-132

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-139-fa.html


استاد ايمونولوژی مرکز تحقيقات بيولوژی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ايران. ، amostafaiekums.ac.ir
چکیده:   (1952 مشاهده)

مقدمه و هدف: فیسین عضوی از خانواده سیستئین پروتئازهای گیاهی است که در انجیر به وفور یافت می شود. این آنزیم کاربردهای دارویی و صنعتی فراوانی دارد. هدف این مطالعه تخلیص و تعیین برخی خصوصیات این آنزیم و بررسی فعالیت پروتئولیتیکی آن بر روی چندین پروتئین گیاهی و حیوانی می باشد.

روش کار: در این مطالعه تجربی آنزیم فیسین طی مراحل عصاره گیری، رسوب دهی با سولفات آمونیم و کروماتوگرافی تعویض یون در ستون کربوکسی متیل سفارز از میوه نارس انجیر خالص گردید. جهت بررسی فعالیت پروتئولیتیکی آنزیم، فیسین خالص شده تحت چهار شرایط بافری مختلف بر پروتئین های کازئین، آلفا لاکتا لبومین، بتا لاکتوگلبولین و ژلاتین اثر داده شد.

نتایج: محصول آنزیمی به دست آمده شامل دو باند پروتئینی با اوزان 24 و 26 کیلودالتون بود. نتایج حاصل از تاثیر فیسین بر پروتئین ها نشان داد که این آنزیم قادر به هضم کازئین بوده و دارای اثرات هیدرولازی کمتری بر بتا لاکتوگلبولین و ژلاتین است و بر آلفا لاکتا لبومین اثر بسیار کمتری دارد.

نتیجه نهایی: با توجه به اثر نسبتاً انتخابی فیسین بر پروتئینهای مورد مطالعه، این آنزیم می تواند یک کاندید مناسب با هدف هضم کازئین و تولید فرآورده های حاصل از آن باشد.

واژه‌های کلیدی: انجیر، پروتئازها، فیسین
متن کامل [PDF 604 kb]   (543 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb