دوره 24، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1396 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 10-5 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farahani F, Ahmadi M, Abbasi Z, Jahanshahi J. Ligasure Vessel sealing system Tonsillectomy versus Cold Knife Tonsillectomy: A study ofefficy and Adverse effcts. Avicenna J Clin Med 2017; 24 (1) :5-10
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1450-fa.html
فراهانی فرهاد، احمدی محمد سعید، عباسی زهرا، جهانشاهی جوانه. مقایسه عوارض حاصل از جراحی تانسیلکتومی به روش Cold Dissection با تانسیلکتومی به روش Ligasure. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1396; 24 (1) :5-10

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1450-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، j.jahanshahi@umsha.ac.ir
چکیده:   (8337 مشاهده)

مقدمه: تانسیلکتومی شایع‌ترین عمل جراحی است که توسط متخصصین ENT انجام می‌شود. روش‌های زیادی جهت کاهش عوارض جراحی و بهبود ایمنی و سرعت در تانسیلکتومی معرفی شده‌اند، اما هنوز نیاز به معرفی روشی با حداقل عوارض احساس می‌شود. بهمین منظور این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه عوارض جراحی تانسیلکتومی به دو روش Cold Dissection و Ligasure انجام گرفت.

روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی 82 بیمار 15 تا 25 ساله که جهت تانسیلکتومی مراجعه کرده بودند انتخاب شدند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه به روش Cold Dissection و یک گروه به روش Ligasure عمل شدند. زمان جراحی و میزان خونریزی حین عمل و همین طور گلودرد و گوش درد بعد از عمل و خونریزی بعد از عمل طی 24 ساعت اول، روز 7 بعد از عمل و روز 14 و 28 بعد از عمل ثبت شدند و بین دو گروه مقایسه گردیدند.

یافته‌ها: میانگین موارد خونریزی در 24 ساعت بعد از عمل (روز اول) در گروه Cold به طور معنی داری بالاتر از گروه Ligasure بود که در بین اینها 3 نفر نیاز به جراحی مجدد جهت کنترل خونریزی پیدا کردند. ولی در یک هفته بعد از جراحی میانگین موارد خونریزی در گروه لیگاشور به طور معنی داری بیشتر بود. در بین اینها تنها یک مورد نیاز به کنترل خونریزی در اتاق عمل پیدا کرد. میانگین حجم خونریزی در حین جراحی در روش Cold به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از گروه Ligasure بود (000/0 = P). شدت گلودرد و گوش درد در گروه Ligasure بالاتر از گروه Cold بود ولی اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (05/0 < P). زمان جراحی در روش Cold به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از گروه Ligasure بود (000/0 = P).

نتیجه گیری: تحت شرایط این مطالعه در روش لیگاشور هموستاز حین عمل بهتر و زمان عمل کوتاه تر بود. علیرغم بیشتر بودن میزان خونریزی تأخیری در روش لیگاشور اکثر موارد خود به خود محدود شد و به جز یک مورد نیاز به دخالت جراحی وجود نداشت.

متن کامل [PDF 212 kb]   (2420 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb