دوره 24، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1396 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 71-63 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrpooya M, Taravati Javad M, Larki A, Mohammadi Y, Ataei S, Kalvandi M. The Effect of Education by Pharmacists for Hyperlipidemic Patients Treated With Statins on Patient’s Beliefs About Proper Use of Medications. Avicenna J Clin Med 2017; 24 (1) :63-71
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1459-fa.html
مهرپویا مریم، طراوتی جواد معصومه، لرکی امیر، محمدی یونس، عطایی سارا، کلوندی میترا. بررسی تأثیر آموزش توسط داروساز در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی تحت درمان با استاتین ها بر میزان باور بیمار در مورد مصرف صحیح این داروها. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1396; 24 (1) :63-71

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1459-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، m.mehrpoya@umsha.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (4729 مشاهده)

مقدمه: هیپرلیپیدمی یکی از شایعترین بیماری‌های مزمن است که میلیون‌ها نفر از آن رنج می‌برند. مطالعات نشان می‌دهند که تبعیت بیمار از دستورات دارویی ارائه شده توسط داروساز یا پزشک حائز اهمیت است اما بسیاری از بیماران، مصرف صحیح داروها را رعایت نمی‌کنند. هدف از مطالعه حاضر تعیین تأثیر آموزش توسط داروساز در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی تحت درمان با استاتین ها بر میزان باور بیمار در مورد این داروها بود.

روش کار: این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی که به روش مداخله‌ای انجام شد و جامعه مورد مطالعه عبارت بود از کلیه بیماران مبتلا به بیماری قلبی تحت درمان با استاتین که از بهمن ماه 1394 تا خرداد ماه 1395 در بیمارستان فرشچیان همدان بستری بودند. حجم نمونه در این مطالعه 50 نفر بود. داده‌ها با استفاده از دو پرسشنامه شامل خصوصیات دموگرافیک بیماران و باور بیماران به دست آمد. در پایان داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخهٔ 19 و با استفاده از آزمون‌های آماری از t-test، Mann-Whithney و مربع کای تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی‌داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین نمرات باور به درمان با استفاده از پرسشنامه باور به درمان در شروع مطالعه در هر دو گروه همسان و از نظر آماری اختلاف معنی داری با هم نداشتند (54/0 = P) اما 6 هفته پس از مداخله در میانگین باور به درمان در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری مشاهده گردید (007/0 = P).

نتیجه‌گیری: آموزش توسط داروساز در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی می‌تواند بر میزان باور آنها در مورد درمان نقش مثبت و مؤثری داشته باشد. بنابراین با اطمینان بیشتری می‌توان تأثیر مشاوره را در کنترل بیماری مزمنی همچون هایپرلیپیدمی را تأیید نمود.

متن کامل [PDF 251 kb]   (1916 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb