Heydarpour M, Amini A, Ebrahimzadeh Namvar A. Evaluation of Kpn and mrkD Genes among Klebsiella pneumoniae Strains Isolated from Patients Admitted to Different Wards of Rouhani and Shahid Beheshti Hospitals of Babol, Iran. Avicenna J Clin Med 2018; 24 (4) :330-335
URL:
http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1623-fa.html
حیدرپور مجید، امینی اکرم، ابراهیمزاده نامور امیرمرتضی. بررسی فراوانی ژنهای Kpn وmrkD در بین سویههای کلبسیلا پنومونیه جداشده از بیماران بستری در بخشهای مختلف بیمارستانهای روحانی و شهید بهشتی شهر بابل . مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1396; 24 (4) :330-335
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1623-fa.html
1- گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران. ، amirmorteza.namvar@gmail.com
چکیده: (5283 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به شیوع عفونتهای بیمارستانی ناشی از باکتری کلبسیلا پنومونیه در بخشهای مختلف مراکز درمانی و همچنین ظهور سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک، بررسی فراوانی سویههای مقاوم به چند دارو و شناخت فاکتورهای بیماریزایی این باکتری، کمک شایانی به درمان عفونتهای ناشی از آن خواهد نمود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی طی 6 ماه با مراجعه به آزمایشگاه بیمارستانهای روحانی و شهید بهشتی شهر بابل، سویههای کلبسیلا پنومونیه از نمونههای بالینی ایزوله گردید و بهمنظور تأیید نهایی به آزمایشگاه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی بابل ارجاع داده شد. درادامه، تست مقاومت آنتیبیوتیکی به روش دیسکدیفیوژن برای بررسی میزان مقاومت به آنتیبیوتیکهای آموکسیسیلین، اریترومایسین، سفوتاکسیم، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، پیپراسیلین، سفکسیم، آمیکاسین و ایمیپنم اجرا گردید. درانتها پس از استخراج DNA به کمک کیت تجاری، ژنهای mrkD و kpn با استفاده از روش ملکولی PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: در مطالعه حاضر 60 سویه کلبسیلا پنومونیه طی مدت 6 ماه از نمونههای مختلف بالینی جداسازی گردید. در بررسی میزان مقاومت آنتیبیوتیکی به روش دیسکدیفیوژن، مقاومت به آموکسیسیلین و ایمیپنم با 4/95 و صفر درصد بهترتیب بیشترین و کمترین میزان را به خود اختصاص دادند. همچنین درصد فراوانی ژنهای mrkD و kpn بهترتیب معادل 71 و 63 درصد بهدست آمد.
نتیجهگیری: با توجه به شیوع بالای مقاومت آنتیبیوتیکی در بین سویههای کلبسیلا پنومونیه و با توجه به این مطلب که در این مطالعه برای اولینبار درصد فراوانی ژنهای ویرولانس مذکور در شهرستان بابل مورد ارزیابی قرار گرفت، استفاده از رژیمهای درمانی مناسب جهت کاهش مقاومتهای آنتیبیوتیکی امری ضروری محسوب میگردد.