مقدمه و هدف: ضد عفونی کننده های شیمیایی باید حداقل اثرات جانبی را بر روی سطح بیس دنچر داشته باشند تا تجمع پلاک را کاهش دهند.این مطالعه اثر ضد عفونی کننده ها گلوتار آلدهید 2% و هیپو کلریت سدیم 1% ، 2.5% و 5.25% بر خشونت سطحی دنچر آکریلی گرما پخت را بررسی می کند.
روش کار: 50 نمونه با ابعاد 3.1×70.2×10.2 میلی متر از رزین بیس دنچر گرما پخت ساخته شد. نمونه ها به صورت تصادفی به 5 گروه (n=10) اختصاص یافتند. یک گروه به عنوان گروه کنترل و دیگر گروها در ضدعفونی کننده ها به مدت 10 دقیقه غوطه ور شدند و سپس خشونت سطحی نمونه ها با profilometer اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری و از نظر آماری با تست ANOVA یک طرفه تحلیل شدند.
نتایج: خشونت سطحی نمونه های غوطه ور شده در گلوتار آلدهید حداقل بود (0.53±0.14μ) و تفاوت معنی داری با گروه کنترل نداشت (P> 0.05). میانگین خشونت سطحی نمونه های غوطه ور شده در هیپوکلریت سدیم 5.25%حداکثر بود (1.06±0.16μ) و تفاوت معنی داری با دیگر گروهها داشت (P=0.000) .
نتیجه نهایی: خشونت سطحی بیس رزینی دنچر گرما پخت که در معرض هیپوکلریت سدیم 5.25% قرار گرفته اند به طور چشم گیری افزایش می یابد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |