مقدمه و هدف: تب یکی از علل شایع مراجعات اطفال به کلینیکها میباشد که اکثراً خوشخیم و خودمحدودشونده است. تحقیقات نشان میدهد که نحوه برخورد والدین با تب درجوامع مختلف ریشه در عوامل اجتماعی، فرهنگی و مذهبی دارد. همچنین نگرانی و اضطراب والدین منجر به مدیریت ناصحیح تب میشود. مطالعه حاضر به بررسی نحوه مدیریت والدین به هنگام تب طفل خود پرداخته است.
روش کار: دراین مطالعه مقطعی، 350 نفر از والدین دارای طفل زیر 5 سال مراجعهکننده به واحدهای مختلف مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش عرصه جامعه نگر کرمانشاه وارد مطالعه شده و پرسشنامهی پژوهش را تکمیل نمودند. پایایی ابزار به روش دونیمه کردن و روایی آن با روش اعتبار محتوا تعیین گردید. داده ها در نرم افزار SSPS و با استفاده از آزمون کای اسکوئر و آمار توصیفی مورد تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: نتایج نشان داد که 53.1% والدین از پاشویه بهعنوان اولین اقدام مراقبتی تب ، 47.7% از آب و نمک و 4.6% از آب و الکل استفاده کرده بودند. در 90% موارد اولین داروی مورد استفاده استامینوفن بود که در 30% موارد بالاتر از دوز نرمال استفاده شده بود. رابطه بین حساسیت های بیش از حد در اداره و مراقبت از کودک تبدار در والدین با «سابقه بستری شدن کودک» (P=0.02)، « سطح تحصیلات بالا» (P=0.018)، و همچنین «اشتغال مادران» (P=0.005) معنادار بود.
نتیجه نهایی: با توجه به نتایج این مطالعه، والدین مدیریت مناسبی در برخورد با تب کودکان نداشته و مداخلات مؤثر درجهت تغییر رفتار به منظور ارتقا سطح سلامت جامعه به طور جدی احساس میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |