دوره 19، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1391 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 58-65 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari B, Vafaee F, Torkan A. The ٍٍEffect of Repeated Firings on the Color of Dental Ceramics and Their Color Stability Submitted to Colored Solution. Sci J Hamadan Univ Med Sci . 2012; 19 (2) :58-65
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-191-fa.html
حیدری بیژن، وفایی فریبرز، ترکان علی. بررسی تأثیر پخت مکرر بر رنگ سرامیک های دندانی و رنگ پذیری آنها در مواجهه با محلولهای رنگ زا. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1391; 19 (2) :58-65

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-191-fa.html


دستيار گروه پروتز، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ايران. ، dralitorkan@gmail.com
چکیده:   (667 مشاهده)

مقدمه هدف: انطباق رنگ بین رستوریشن های دندانی و دندانهای طبیعی یکی از شایع ترین مشکلات کلینیکی است. علیرغم انتخاب دقیق رنگ، رنگ نهایی سرامیک های دندانی ممکن است تحت تاثیر پروسه ساخت از جمله تعداد پخت قرار گیرد. همچنین ثبات رنگ نیز یک فاکتور مهم جهت موفقیت طولانی مدت رستوریشن های سرامیکی از لحاظ کلینیکی می باشد. اطلاعات کمی در مورد تغییر رنگ رستوریشن های سرامیکی تحت تاثیر نوشیدنی های رنگ زا مانند قهوه وجود دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر پخت مکرر و نوع سیستم سرامیکی بر روی ثبات رنگ سرامیک های دندانی در مواجه با نوشیدنی قهوه می باشد.

روش کار: دراین مطالعه تجربی آزمایشگاهی تعداد 90 دیسک (با قطر 10 میلی متر، core با ضخامت 0.5 میلی متر و پرسلن پوشانندۀ با ضخامت 1.5 میلی متر) برای سه سیستم سرامیکی [یک نمونه متال - سرام و دو نمونه تمام سرام (IPS , Zirconia)] فراهم می شود (هر سیستم 30 دیسک). هرسیستم بر اساس تعداد پخت (3و 5 و7 بار) به سه گروه تقسیم می شوند سپس بعد از پختهای مکرر، نصف هر گروه در آب مقطر قرار می گیرند و نصف دیگر در قهوه (n=5). رنگ هر دسته قبل و بعد از پختهاو قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه colorimeter انداره گیری می شود .شاخص های استاندارد l*a*b و تغییرات رنگ (ΔE) آنالیزمی شوند. (ΔE) با استفاده از فرمول ½ ΔE= (ΔL2 +Δb2 + Δa2)  محاسبه می شود. از اندازه گیری مکرر ANOVA جهت آنالیز داده ها و از تست Tukey HSD برای مقایسه آنها استفاده می شود.

نتایج: تغییر رنگ سرامیکها تحت تاثیر تعداد پخت (3و 5 و7) (P <0.005) و نوع سیستم سرامیکی (P <0.005) می باشد. همچنین اثر متقابل تعداد پخت و نوع سرامیک نیز از لحاظ آماری معنی دار است (P=0.000). با افزایش تعداد پخت ΔE بیشتر می شود ولی فقط برای سیستم IPS بین پخت 5-3 از لحاظ کلینیکی مشخص است (ΔE > 3) . متوسط تغییرات ΔE در بین پخت های پایین تر (5-3) نسبت به پخت های بالاتر (7-5) بیشتر می باشد.نوشیدنی ها و اثر متقابل آن با تعداد پخت و سیستم سرامیکی ،تغییر رنگ مشخصی از لحاظ آماری ایجاد نکردند.

نتیجه نهایی: نوع سیستم پرسلن و تعداد پخت بر رنگ سرامیک های تست شده موثر هستند. نوشیدنی قهوه تغییر محسوسی بر رنگ نهایی ایجاد نکرد(ΔE< 3).

واژه‌های کلیدی: ترمیم دندان، ثبات رنگ، سرامیک ها، قهوه
متن کامل [PDF 282 kb]   (660 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb