دوره 27، شماره 2 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ تابستان 1399 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 132-124 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fathi A, sadeghi S, Sharifirahnmo S, Rostami H, Abbasikasani H. Prediction of Computer Voyeurism and Stigma of the First Wave of the Coronavirus Disease-2019 Pandemic based on the Dimensions of Internet Addiction among Youth. Avicenna J Clin Med 2020; 27 (2) :124-132
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2072-fa.html
فتحی آیت‌اله، صادقی سولماز، شریفی رهنمو سعید، رستمی حسین، عباسی کسانی حامد. پیش‌بینی ویریسم رایانه‌ای و استیگمای موج اول اپیدمی کرونا بر اساس ابعاد اعتیاد اینترنتی در بین جوانان. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1399; 27 (2) :124-132

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2072-fa.html

1- ، rahnmo.70sh@gmail.com
سابقه و هدف: امروزه یکی از مسائل مهمی که نسل جوان با آن درگیر هستند، اینترنت و اعتیاد به آن است. با همه‌گیری کرونا ویروس به‌عنوان یک عامل مخرب این مشکل سیر فزونی داشته و باعث بروز اختلال‌ای خلقی، اضطرابی و پرخاشگری شده که نیازمند شناسایی صحیح است. ازاین‌رو مطالعه حاضر با هدف پیش‌بینی ویریسم رایانه‌ای و استیگمای موج اول اپیدمی کرونا بر اساس ابعاد اعتیاد اینترنتی در بین جوانان انجام پذیرفت.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه‌ هدف دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد تبریز بودند که از بین آن‌ها 252 نفر از طریق فراخوان اینترنتی به‌صورت داوطلبانه و آنلاین با توجه به محدودیت تردد در مطالعه حاضر شرکت کردند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسش‌نامه‌ سنجش اعتیاد اینترنتی یانگ، پرسش‌نامه محقق‌ساخته ویریسم رایانه‌ای و پرسشنامه محقق‌ساخته استیگمای کرونا بود. داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از روش‌های آماری پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد بین تمامی ابعاد اعتیاد اینترنتی با میزان ویریسم رایانه‌ای و استیگمای کرونا رابطه معنی‌دار برقرار است. از بین ابعاد اعتیاد اینترنتی، بعد فقدان کنترل و بی‌توجهی به وظایف شغلی و تحصیلی قادر هستند میزان تغییرات ویریسم رایانه‌ای و استیگمای کرونا را در بین جوانان پیش‌بینی کنند.
نتیجه‌گیری: بین زیاد بودن ابعاد اعتیاد اینترنتی و قدرت پیش‌بینی مستقیم ویریسم رایانه‌ای و استیگمای جوانان رابطه معناداری وجود دارد؛ زیرا با افزایش هر یک از ابعاد آن، میزان ویریسم و استیگمای کرونا افزایش می‌یابد و باعث ایجاد اختلال‌های خلقیاضطرابی جوانان می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسي باليني