دوره 29، شماره 1 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سینا ـ بهار 1401 )                   جلد 29 شماره 1 صفحات 56-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azimi A, Parsaei M, Soleymani E, Mehranzadeh E, Maghsood A H. Diagnosis of Acute Toxoplasmosis in the First Trimester of Pregnancy by IgG Avidity. Avicenna J Clin Med 2022; 29 (1) :50-56
عظیمی افشین، پارسایی مهدی، سلیمانی عیسی، مهران زاده الهام، مقصود امیر حسین. تشخیص توکسوپلاسموز حاد در سه ماهۀ اول بارداری با روش IgG-avidity. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1401; 29 (1) :50-56

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی، همدان، ایران
3- گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، a.h.maghsood@umsha.ac.ir
سابقه و هدف: مهم‌ترین نگرانی مرتبط با تشخیص توکسوپلاسموز مادرزادی، زمان ابتلای مادر به عفونت است. اهمیت تست تشخیصی سرولوژی برای تشخیص توکسوپلاسموز حاد با استفاده از روش IgG-avidity  که عفونت اخیر و گذشته را از هم متمایز می کند، به اثبات رسیده است. مطالعۀ حاضر با هدف تشخیص توکسوپلاسموز حاد در سه ماهۀ اول بارداری با استفاده از روش IgG-avidity انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعۀ توصیفی ـ مقطعی که در سال 1398 در شهر همدان انجام شد، از 340 زن باردار در سه ماهه اول بارداری نمونه خون گرفته و سرم آن‌ها در دمای 70- درجۀ سانتی‌گراد تا زمان انجام آزمایش نگهداری شد. سپس عیار آنتی‌بادی IgG تعیین شد و برای آن دسته از نمونه‌هایی که عیار IgG مثبت داشتند، عیار IgM و IgG-avidity نیز اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: از مجموع مادران باردار، 106 نفر (31.2 درصد) عیار مثبت IgG و 2 نفر (0.6 درصد) عیار مشکوک IgM داشتند. از 106 مادر بارداری که IgG مثبت بودند، در 6 نفر (5.66 درصد) IgG-avidity در حد کم بود که بیانگر عفونت اخیر و داشتن توکسوپلاسموز در 3 تا 4 ماه اخیر است. میزان اویدیتی IgG در 10 نفر (9.43 درصد) در حد میانی و در 90 نفر (84.9 درصد) دیگر در حد زیاد بود.
نتیجه‌گیری: روش IgG-avidity  و استفاده از روش‌های بهبود یافته آن در کنار سایر روش‌های سرولوژیک و مولکولی در تعیین و افتراق توکسوپلاسموز حاد در مادران باردار به‌ویژه در سه ماهۀ اول بارداری و پیشگیری از عوارض جبران‌ ناپذیر آن در جنین مؤثر است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انگل شناسي و قارچ شناسی پزشكي