دوره 18، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1390 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 48-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahidinia A A, ShakerHosseini R, Mahjub H. Effect of Antioxidants Supplementation or Restricted Diet on Oxidative Stress in a Rat Model of Diet-Induced Obesity. Sci J Hamadan Univ Med Sci . 2011; 18 (1) :48-56
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-247-fa.html
وحیدی نیا اصغر، شاکر حسینی راهبه، محجوب حسین. اثر مکمل آنتی اکسیدانها یا رژیمهای محدود از کالری بر استرس اکسیداتیو در موشهای صحرائی تغذیه شده با رژیمهای پرچربی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1390; 18 (1) :48-56

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-247-fa.html


دانشجوی دوره دکتری علوم تغذيه و صنايع غذايی، دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی، تهران، ايران. ، vahidinia@umsha.ac.ir
چکیده:   (854 مشاهده)

مقدمه و هدف: چاقی موجب افزایش استرس اکسیداتیو و پروسه های التهابی در هردو جنس می شود. نشان داده شده است آنتی اکسیدانهای طبیعی موجود در غذا دارای آثار ضد التهاب و ضد اکسیداسیون می باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آثار مکملهای آنتی اکسیدانها یا محدودیت دریافت کالری بر مقادیر 8-Iso-PGF2a سرمی و ظرفیت کلی آنتی اکسیدان در رتهای تحت رژیمهای پرچرب القاء کننده چاقی بود.

روش کار: در این مطالعه تجربی 48 رت ویستار نر بطور تصادفی به چهار گروه رژیم پرچرب آزاد (61% کالری از چربی)، رژیم پرچرب محدود (30%)، رژیم پرچرب حاوی مکمل آنتی اکسیدانهای astaxanthin، ویتامین E و Cآزاد، رژیم پرچرب - محدود (30%) حاوی مکمل آنتی اکسیدانها تقسیم و به مدت 12 هفته با رژیم مورد نظر تغذیه شدند. غذای دریافتی حیوانات بصورت روزانه اندازه گیری و هفتگی توزین شدند. میزان سرمی 8-Isoprostanو ظرفیت کلی آنتی اکسیدان به روش EIA اندازه گیری شد.

نتایج: انرژی دریافتی روزانه حیوانات در گروههای دسترسی آزاد (kcal/rat/day 58.8 و  58.6 به ترتیب برای رژیم فاقد آنتی اکسیدانها و حاوی آنتی اکسیدانها) و دسترسی محدود (kcal/rat/day 41.7 و 41.6 به ترتیب برای رژیم فاقد آنتی اکسیدانها و حاوی آنتی اکسیدانها) با یکدیگر تفاوت معنی دار نداشتند. مقدار 8-Iso-PGF2a در گروه کنترل 443.5±1416.2 و در گروه کنترل-محدود pg/ml 1209.4±424.4بود (P>0.05). این مقدار در دو گروه آنتی اکسیدان یکسان بود. کمترین میزان ظرفیت کلی آنتی اکسیدان درگروه کنترل mM 0.36±0.4 و بالاترین ظرفیت در گروه آنتی اکسیدان mM 3.0±1.13 بود (P<0.001).

نتیجه نهایی: این بررسی نشان داد اعمال محدودیت در دریافت کالری و نیز افزودن مکمل آنتی اکسیدانها به رژیمهای پرچرب القاء کننده چاقی در رتها قادر است ضمن بهبود ظرفیت کلی آنتی اکسیدانی سرم تا حدودی نیز موجب سرکوب افزایش شاخص استرس اکسیداتیو گردد. بطوریکه در این مطالعه شاهد تمایل به کاهش این شاخص در گروههای دریافت کننده مکمل آنتی اکسیدانها و محدودیت در دریافت کالری غذائی بودیم.

متن کامل [PDF 268 kb]   (360 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb