دوره 29، شماره 3 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ پاییز 1401 )                   جلد 29 شماره 3 صفحات 160-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdi A H, Ghadimi Farah A, Alvandi M, Shaghaghi Z. Survey on Ionizing Radiation Including Gamma-Ray Exposure among the Medical Staff Working in the Non-Intensive Ward of Farshchian Cardiovascular Hospital in Hamadan, Iran. Avicenna J Clin Med 2022; 29 (3) :156-160
یزدی امیر حسین، قدیمی فرح علی، الوندی مریم، شقاقی زهرا. بررسی مواجهه کارکنان شاغل در بخش‌های بستری غیر ویژه بیمارستان قلب فرشچیان همدان با تشعشعات یونیزان شامل پرتو گاما. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1401; 29 (3) :156-160

1- گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، aghf@ymail.com
3- گروه پزشکی هسته‌ای، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
سابقه و هدف: با افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی، اقدامات تشخیص و درمانی خصوصاً با روش پزشکی هسته‌ای افزایش یافته است. کارکنان بیمارستان قلب و عروق بیمارستان فرشچیان همدان مخصوصاً کارکنان بخش‌های بستری غیرویژه با تعداد زیادی از این بیماران مواجهه داشته‌اند و ترس و نگرانی زیادی ناشی از این مواجهه دارند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان مواجهه کارکنان شاغل در بخش‌های بستری غیرویژه بیمارستان قلب و عروق با تشعشعات یونیزان شامل پرتو گاما انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه از نوع مقطعی بود که در آن 40 فیلم بج (برای سنجش اشعه) بر سینه کارکنان شاغل در دو بخش بستری مجزا (بخش A و B) از بخش‌های بستری غیرویژه بیمارستان قلب و عروق فرشچیان همدان در سه شیفت کاری مجزا (صبح، عصر و شب) و در سه رده شغلی شامل پرستار، بهیار و کارکنان خدماتی نصب شد. میزان پرتوگیری افراد (بر حسب میلی‌سیورت) در دو بخش مجزا به مدت 4 ماه (2 ماه اول، 2 ماه دوم) اندازه‌گیری شد. از نرم افزار SPSS نسخه 26 برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: میزان مواجهه با اشعه‌های یونیزان شامل پرتو گاما در هر سه رده شغلی پرستاران، بهیاران و کارکنان خدماتی در هر دو دوره ارزیابی و در هر دو بخش کمتراز 0/05 میلی‌سیورت ارزیابی شد که زیر آستانه خطر است.
نتیجه‌گیری: میزان مواجه پرستاران، بهیاران و کارکنان خدماتی شاغل در بخش‌های مطالعه‌شده با تشعشعات یونیزان شامل پرتوگاما در حد مجاز بوده است. لذا محیط کار این افراد برای انجام مراقبت از بیماران ایمن است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: راديولوژي