دوره 17، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1389 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 49-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaleiha A, Emami F, Naghsh Tabrizi B, Ali Hassani, R. A Survey on the Frequency of Depression and Anxiety in the Patients with Acute Coronary Syndrome, Ekbatan Hospital of Hamadan City. Avicenna J Clin Med 2011; 17 (4) :43-49
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-256-fa.html
قلعه ایها علی، امامی فرزاد، نقش تبریزی بهشاد، علی حسنی ریحانه. بررسی فراوانی افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری بستری در بخش قلب بیمارستان اکباتان شهر همدان. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1389; 17 (4) :43-49

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-256-fa.html


1- ، alighaleiha@yahoo.co.uk
چکیده:   (5074 مشاهده)

مقدمه و هدف: افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد شایع بوده و با افزایش میزان مرگ و میر در این دسته از بیماران همراه است. سندرم کرونری حاد شایعترین دلیل کاردیولوژیک است که بیماران هر روز به دلیل آن در بیمارستان بستری می شوند. با توجه به روشن نبودن فراوانی افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری ، این مطالعه با هدف تعیین ابعاد این مشکل حاد انجام گردید.

روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 360 بیمار مبتلا به سندرم کرونری حاد طی سال 1384 در بیمارستان اکباتان همدان مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تشخیص افسردگی و اضطراب از معیار SCL-90 تجدید نظر شده استفاده گردید. در این معیار افسردگی به مقادیر بیشتر از 10.4 و اضطراب به مقادیر بیشتر از 8 اطلاق گردید. اطلاعات از پرسشنامه استخراج و با نرم افزار SPSS و آزمونهای c2 ، ANOVA یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد مقایسه قرار گرفتند.

نتایج: فراوانی افسردگی و اضطراب در این مرکز به ترتیب 66.6% و 47.5% بود. میانگین سن بیماران با شدت علائم مختلف اختلاف معنی داری نداشتند. افسردگی و اضطراب در بین زنان شایع تر از مردان بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). همچنین همبستگی معنی داری بین افسردگی و اضطراب در بیماران مشاهده گردید.

نتیجه نهایی: افسردگی و اضطراب دارای شیوع بالایی نسبت به سایر مطالعات در بین بیماران مبتلا به سندرم کرونری حاد است و همبستگی مثبتی بین آن دو در این دسته از بیماران وجود دارد.

متن کامل [PDF 165 kb]   (2346 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb