دوره 30، شماره 1 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سینا ـ بهار 1402 )                   جلد 30 شماره 1 صفحات 29-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi S S, Heidarianpour A, Naddaf H, Mehri F, Naderifar H. Effect of Combined Exercise Training and Curcumin Supplementation on Metabolic Indices and Serum Levels of Sirtuin 1 in Men with Metabolic Syndrome. Avicenna J Clin Med 2023; 30 (1) :21-29
شاملو کاظمی سعید، حیدریان پور علی، نداف هانیه، مهری فرشته، نادری‌فر هما. تأثیر تمرینات ترکیبی و مصرف کورکومین بر شاخص‌های سوخت‌وساز بدن و سطح سرمی سیرتوئین 1 در مردان مبتلابه سندرم متابولیک. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1402; 30 (1) :21-29

1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده‌ی تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران
2- مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- مرکز تحقیقات اختلالات شنوایی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، hnaderifar121@gmail.com
سابقه و هدف: سیرتوئین 1 از شاخص‌های مهم درگیر در کنترل سوخت‌وساز، پیشگیری از چاقی و کنترل هموستاز به شمار می‌آید. هدف این مطالعه بررسی تأثیر تمرینات ترکیبی و مصرف کورکومین بر شاخص‌های سوخت‌وساز و سطح سرمی سیرتوئین 1 در مردان مبتلابه سندرم متابولیک بود.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه به‌صورت کارآزمایی بالینی در مردان مبتلابه سندرم متابولیک در سه گروه مداخله و یک گروه کنترل اجرا شد. افراد گروه مداخله تحت برنامه‌ی تمرینی به‌ مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته قرار گرفتند، گروه مکمل روزانه سه عدد کپسول 500 میلی‌گرمی مصرف کردند و گروه تمرینات به همراه مکمل نیز به‌صورت هم‌زمان به اجرای تمرینات و مصرف مکمل پرداختند. پیش و پس از آخرین جلسه‌ی تمرین، عوامل خونی اندازه‌گیری شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون تی-زوجی، آنالیز واریانس و آنالیز کوواریانس استفاده شد.
یافته‌ها: تفاوت معنی داری در میزان تغییرات درون گروهی متغیرهای بررسی‌شده (سیرتوئین 1، HDL،LDL ،TG ،FBS ،TC) در هر سه گروه مداخله وجود داشت (0.05P). نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد در پس‌آزمون، بین چهار گروه‌ در شاخص های سیرتوئین 11، HDL، LDL، TG،FBS،TC) تفاوت معناداری وجود دارد (0.05>P).
نتیجه‌گیری: تمرینات ترکیبی، مصرف کورکومین و اجرای هر دو مداخله به‌طور هم‌زمان، تأثیر مثبتی بر شاخص‌های سوخت‌وساز بدن و سطح سرمی سیرتوئین 1 افراد مبتلابه سندرم متابولیک دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب ورزشي