دوره 17، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1389 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 56-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yarmohammadi Vasel M, Ghanadi F. Study of the Transition from Non-Injection to Injection in Heroin Users. Avicenna J Clin Med 2010; 17 (2) :50-56
یارمحمدی واصل مسیب، قنادی فاطمه. مطالعه روند انتقال از عدم تزریق به تزریق هروئین در مصرف کنندگان مواد. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1389; 17 (2) :50-56

1- ، vasel999@yahoo.com

مقدمه و هدف: تزریق مواد یک زنگ خطر جدی است که با عوامل مختلفی مرتبط است. هدف از این مطالعه تعیین طول زمان و عوامل تأثیرگذار انتقال از عدم تزریق به شروع تزریق هروئین در بین مصرف کنندگان مذکر بود.

روش کار: روش مطالعه گروهی گذشته نگر بود که در سال 1386 در کل کشور اجرا شد. آزمودنیهای پژوهش در شروع مطالعه هرگز تزریق هروئین نداشتند. جامعه آماری شامل 7743 نفر (402 زن، 7341 مرد) مصرف کننده وابسته به مواد بود که از بین آنها 1641 نفر مرد مصرف کننده هروئین به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه ارزیابی سریع وضعیت سوء مصرف مواد بدست آمد.

نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که از بین 1641 نفر مصرف کننده هروئین، 591 نفر تزریق هروئین داشتند (نرخ بروز تزریق درعرض 6.5 سال 36 درصد بود) و پیش بینی کننده های اصلی تزریق هروئین؛ مجرد بودن، بیکاری، شروع مصرف مواد در جمع دوستان و سن پایین شروع مصرف هروئین بود.

نتیجه نهایی: این مطالعه حاکی است چندین عامل خطر تزریق هروئین را افزایش می دهد،که باید مداخلات پیشگیرانه این عوامل خطرزای شروع تزریق را در مصرف کنندگان هروئین مورد توجه قرار داد.