دوره 17، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1389 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 51-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Allahverdipour H, Bashirian S. Brucellosis Prevention Program: Applying “Child to Family Health Education” Method. Avicenna J Clin Med 2010; 17 (1) :46-51
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-288-fa.html
اله وردی پور حمید، بشیریان سعید. کاربرد روش آموزشی یاری کودک به خانواده در پیشگیری از بیماری تب مالت. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1389; 17 (1) :46-51

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-288-fa.html


1- ، allahverdipourh@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (4583 مشاهده)

مقدمه و هدف: دانش آموزان پتانسیل زیادی در ارتقاء سلامت و افزایش آگاهی خانواده و جامعه از طریق مشارکت در برنامه های آموزش بهداشت دارند. استراتژی آموزش کودک به خانواده یکی از روشهای بکار رفته در روش "یاری کودک به کودک " می باشد که در این مطالعه بکار گرفته شده است . از آنجاییکه میزان شیوع بیماری بروسلوز در استان همدان قابل توجه می باشد این مطالعه با هدف افزایش آگاهی و عملکرد خانواده بمنظور پیشگیری از این بیماری با آموزش دانش آموزان و با انتظار انتقال اطلاعات و مهارت فرا گرفته شده به خانواده هایشان انجام شد.

روش کار: در این مطالعه مداخله ای از نوع پیش آزمون ـ پس آزمون پس از انتخاب مدارس در یک منطقه روستایی استان همدان، کلیه دانش آموزان مدارس که در گروه کنترل 81 نفر و در گروه مداخله نیز 81 نفر بودند به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. در ابتدا آگاهی و عملکرد مادران در رابطه با بیماری تب مالت و نحوه پیشگیری توسط پرسشنامه سنجیده شد و سپس در گروه مداخله پس از بررسی اطلاعات بدست آمده و نیاز سنجی آموزشی اقدام به برگزاری جلسات آموزشی در زمینه راههای انتقال بیماری و روشهای پیشگیری برای دانش آموزان گردید ، سپس از آنها خواسته شد که آموزشها را به خانواده هایشان منتقل کنند و نهایتاً بعد از سه ماه از آخرین جلسه آموزشی برگزار شده برای دانش آموزان جهت سنجش تاثیر آموزشهای داده شده در آگاهی و عملکرد مادران آنها اقدام به جمع آوری اطلاعات بعد از مداخله شد. نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری و توسط آزمون t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: یافته ها نشان داد که دانش آموزان در افزایش میزان آگاهی و بهبود نحوه عملکرد در پیشگیری از تب مالت والدینشان نقش موثری دارند. میانگین نمره آگاهی مادران در گروه مداخله قبل از مداخله 1.8 بود که بعد از مداخله به 3.79 رسید ( P<0.000 ، t= - 21.64) ولی در گروه کنترل بین مقادیر تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین میانگین نمره آگاهی مادران از علایم بیماری تب مالت در حیوان قبل از مداخله 1.48 بود که بعد از مداخله به 2.82 رسید (P<0.000، t= - 10.60). این مقادیر در گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت.

نتیجه نهایی: روش یاری کودک به خانواده به عنوان یک پتانسیل اثربخش در ارتقاء سطح سلامت خانواده و جامعه و از طریق دانش آموزان نقش قوی در استراتژیهای تغییرات رفتاری سالم و ترغیب خانواده ها بدنبال خواهد داشت.

متن کامل [PDF 208 kb]   (1667 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb