دوره 16، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1388 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 52-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rabani S M. Percutaneous Nephrolithotomy under Spinal Anesthesia with Marcaine. Avicenna J Clin Med 2010; 16 (4) :49-52
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-299-fa.html
ربانی سیدمحمدرضا. نفرولیتوتومی از راه پوست تحت بی حسی نخاعی با مارکائین. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1388; 16 (4) :49-52

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-299-fa.html


، smrrabani@yahoo.com
چکیده:   (8461 مشاهده)

مقدمه و هدف: کارایی نفرولیتوتومی از راه پوست در درمان سنگهای ادراری به خوبی شناخته شده است . این عمل جراحی معمولا" تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. چون بی حسی نخاعی نسبت به بیهوشی عمومی مزیتهایی دارد ، این مطالعه به این منظور انجام شد که نشان دهد آیا بی حسی نخاعی از طریق همکاری بیشتر بیمار حین تغییر وضعیت و در طول عمل می تواند برای جراح و متخصص بیهوشی و خود بیمار راحت تر باشد؟

روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی از آذر 1383 لغایت اسفند ماه 1387 در مجموع 112 بیمار تحت عمل نفرولیتوتومی از راه پوست با بی حسی نخاعی قرار گرفتند . متوسط سن آنان 36 سال ( از 22 تا 48 سال) بود. برای انجام بی حسی نخاعی ابتدا سرنگ به اپینفرین آغشته می شد و سپس بین 2 تا 3.5 میلی متر مارکائین برای انجام بی حسی نخاعی مورد استفاده قرار می گرفت و در صورت نیاز از داروهای ضد درد و یا آرام بخش و یا هر دو نیز استفاده می شد . مابقی عمل طبق روال معمول انجام می گردید.

نتایج: در 82% از بیماران سنگها به طور کامل خارج شدند و بقیه با سنگ شکنی برون اندامی درمان شدند . متوسط زمان عمل 126 دقیقه (90 تا 220 دقیقه ) بود ،40 بیمار (36%)، نیاز به داروهای مسکن ، آرام بخش و یا هر دو بخصوص در سنگهای بزرگ تر داشتند . در 6% از بیماران سنگ در پل فوقانی کلیه وجود داشت . تنها در یک بیمار نیاز به تزریق خون پیدا شد. در این مطالعه عارضه قابل توجهی مشاهده نشد.

نتیجه نهایی: نفرولیتوتومی از راه پوست با بی حسی نخاعی این فرصت را به ما می دهد تا از بیداری و همکاری بیمار در هنگام تغییر وضعیت استفاده کرده و از بروز بعضی عوارض که ممکن است در بی هوشی عمومی رخ بدهد، جلوگیری بعمل آوریم، زیرا در این روش بیمار بیدار است ودر صورت وجود خطری می تواند از پیش خبر بدهد.

متن کامل [PDF 124 kb]   (1650 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb