دوره 16، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1388 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 27-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Manochehrian N, Hashemi Fesharaki S M, Hajian P, Khoshraftar E. Dextromethorphan Reduces Postoperative Pain of Post Partum Tubal Ligation under General Anesthesia. Avicenna J Clin Med 2009; 16 (1) :23-27
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-329-fa.html
منوچهریان ناهید، هاشمی فشارکی سیدمجید، حاجیان پوران، خوشرفتار ابراهیم. بررسی تأثیر تجویز دکسترومتورفان خوراکی قبل از عمل بر روی درد حاد پس از عمل جراحی بستن لوله های رحمی در دوره پس از زایمان. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1388; 16 (1) :23-27

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-329-fa.html


1- ، manouchehrian@umsha.ac.ir
چکیده:   (4289 مشاهده)

مقدمه و هدف: در اغلب اعمال جراحی با درد پس از عمل مواجه هستیم که می تواند آثار سوئی را بر سیستم های مختلف بدن داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دکسترومتورفان خوراکی بر کاهش درد پس از عمل جراحی لوله بستن تحت بیهوشی عمومی می باشد.

روش کار: در این مطالعه 40 زائوی (ASA Class I,II) کاندید عمل جراحی بستن لوله های رحمی در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور در دو گروه 20 نفری مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از اخذ رضایت نامه کتبی حدوداً 90 دقیقه قبل از شروع عمل جراحی ، مقدار mg 90 دکسترومتورفان خوراکی و پلاسبو در حجم و شکل های یکسان برای بیماران تجویز شد. سپس بیماران تحت بیهوشی عمومی با تزریق فنتانیل 1.5μg/kg ، تیوپنتال 5μg/kg و سوکسینیل کولین 1.5μg/kg قرار گرفته و با لوله شماره 7 اینتوبه شدند. برای نگهداری بیهوشی نیز از N2O (50%) و هالوتان (0.8%) استفاده شد. در پایان عمل شدت درد برحسب VAS در ریکاوری و نیز در ساعتهای 2 ، 4 ، 8 و 24 ساعت پس از عمل جراحی بررسی و ثبت شد، همچنین نیاز به مسکن ، تهوع و استفراغ ، دپرسیون تنفسی و احتباس ادراری نیز ارزیابی گردید. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار SPSS 10 و توسط آزمونهای Χ2 و من ویتنی یوآنالیز گردید.

نتایج: دو گروه از نظر سن و تحصیلات تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. میزان درد در ریکاوری و ساعتهای دوم وچهارم پس از عمل جراحی در گروه دارو کمتر از پلاسبو بود و میزان درد در ساعتهای 8 و 24 پس از جراحی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. همچنین میزان مصرف مسکن (پتیدین) نیز در گروه دارو کمتر بود.

نتیجه نهایی: تجویز خوراکی 90mg دکسترومتورفان خوراکی ، قبل از عمل جراحی می تواند درد پس از عمل را بخصوص در دوره بلافاصله و ساعتهای دوم و چهارم پس از عمل کاهش دهد.

متن کامل [PDF 149 kb]   (1198 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb