مقدمه و هدف: سفیدهی تخم مرغ حاوی چهار پروتئین پرمقدار است که استفادههای متعددی دارند. در مطالعهی حـاضر روشـی ســاده و مناسب برای تـخلیص ایــن پـروتئینها بر پایهی کروماتوگرافی تـعویض یون طراحی و اجرا گردید.
روش کار: در این مطالعه تجربی سفیده با تغییر pH از مـواد نامحلول جـدا گردید. عصـارهی حاصل طی دو مرحله کروماتوگـرافی تعویض یون به تـرتیب در ستونهای کربوکسی متیل سفـارز و دی اتیل آمینو اتیل سفارز تفکیک گردید. خلوص و بازدهی هر پروتئین با کمک الکترفورز و تعیین درصد آن نسبت به پروتئین تام نیز تعیین گردید.
نتایج: این پژوهش نشان داد که خلوص اوآلبومین، اوترانسفرین، اوموکوئید و لیزوزیم به ترتیب 97، 97، 85 و بیش از 99 درصد و بازدهی آنها به ترتیب 98، 98، 95 و 99 درصد میباشد.
نتیجه نهائی: بازدهی و خلوص بالا، تکرارپذیری و قابلیت انجام در مقیاس کم یا زیاد از نکات مثبت این روش محسوب می شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |