دوره 22، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1394 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 137-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdi S, Sobhan Ardakani S, Jameh Bozorgi S. Monitoring of Benomyl Residue in Mushroom Marketed in Hamadan City . Sci J Hamadan Univ Med Sci . 2015; 22 (2) :137-143
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-44-fa.html
عبدی سمیه، سبحان اردکانی سهیل، جامه بزرگی سعید. ارزیابی باقیمانده قار چ کش بنومیل در قارچ خوراکی عرضه شده در بازار مصرف شهر همدان در سال 1393 . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان. 1394; 22 (2) :137-143

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-44-fa.html


دانشيار گروه محيط زيست، دانشکدۀ علوم پايه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ايران. ، s_sobhan@iauh.ac.ir
چکیده:   (866 مشاهده)
مقدمه و هدف: باقی مانده آفت کش ها در محیط و مواد غذایی بر سلامتی موجودات زنده از جمله انسان  تأثیر منفی می گذارد. این مطالعه با هدف ارزیابی غلظت باقی مانده سم بنومیل در قارچ خوراکی انجام یافت.
روش کار: 10 نمونه قارچ خوراکی از گلخانه های فعال در سطح استان و همچنین بازار مصرف شهر همدان تهیه شد. پس از آماده سازی و فرآوری نمونه ها در آزمایشگاه، باقی مانده سم بنومیل درآن ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر در 3 تکرار قرائت شد. پردازش آماری نتایج نیز توسط نرم افزار SPSS انجام گرفت. 
نتایج: میانگین غلظت باقی مانده سم در نمونه ها به ترتیب برابر با750/0±90/5، 487/0±10/2، 346/1± 04/40، 044/0± 32/0، 785/0±0/14، 304/0±54/1، 450/0±0/40، 055/0±87/0، 032/0± 66/0 و 303/0±60/49 میکروگرم در کیلوگرم و بیش تر از حد مجاز سازمان بهداشت جهانی (01/0 میلی گرم در کیلوگرم) می باشد. همچنین مقایسه نمونه ها با یکدیگر از نظر میانگین غلظت باقی مانده سم بیانگر وجود اختلاف معنی دار آماری (05/0>P) بین اکثر نمونه ها می باشد. 
نتیجه نهایی: با توجه به این که میانگین غلظت باقی مانده سم بنومیل در قارچ خوراکی بیش تر از استاندارهای بین المللی است، لذا لزوم کنترل باقی مانده سموم در مواد غذایی از طریق اجرای برنامه های پایش منظم دوره ای مواد غذایی، آموزش کشاورزان و وضع قوانین بازدارنده می تواند گامی مؤثر در دستیابی به امنیت غذایی محسوب شود.
واژه‌های کلیدی: امنیت غذایی، بنومیل، قارچ خوراکی
متن کامل [PDF 152 kb]   (907 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Scientific Journal of Hamadan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb