تشنج شایع ترین علامت عصبی ، در نوزادان می باشد ، بررسی رادیولوژی بیماران بر اساس شرایط هر نوزاد مبتلا به تشنج انجام میشود . در این مطالعه نقش سی تی اسکن مغزی بدون ماده حاجب در بررسی نوزاد مبتلا به تشنج مورد مطالعه قرار گرفته است.
این مطالعه توصیفی ـ مقطعی از خرداد سال 1381 الی خرداد 1382 روی 80 نوزاد مبتلا به تشنج بستری در بخش نوزادان بیمارستان اکباتان همدان انجام شد. از کلیه بیماران سی تی اسکن مغزی بدون ماده حاجب گرفته شد و گزارش آن در فرم مخصوص ثبت گردید. نتایج بدست آمده با آزمونهای آماری مورد نیاز تجزیه و تحلیل شدند.
65% از بیماران دارای سی تی اسکن غیرطبیعی بودند. خونریزی مغزی در 19 مورد (23.7%) ، ضایعات ایسکمیک موضعی در 18 مورد (22.5%) ، آنسفالوپاتی هیپوکسیک ایسکمیک در 15 مورد (18.7%) ، دیس ژنزی مغزی در 8 مورد (10%) و ترکیبی از یافته های رادیولوژیک در18 بیمار (22.5%) وجود داشت.
در این مطالعه یافته های غیر طبیعی سی تی اسکن مغزی قابل توجه می باشد. در بیشتر نوزادانی که سی تی اسکن غیر طبیعی داشتند ، تشنج در فاصله زمانی 72-24 ساعت اول زندگی رخ داده و بنحو معنی داری تولد این نوزادان به دنبال یک زایمان سخت بوده است (P<0.05). از آنجا که زایمان سخت و هیپوکسی از عوامل زمینه ساز تشنج نوزادی است ، شاید اقدامات زایمان و مامایی یکی از عوامل توجیه کننده یافته های فوق باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |