مقدمه و هدف: سرطان معده چهارمین سرطان شایع و دومین علت منجر به مرگ در اثر سرطان است. برای درمان سرطان معده از جراحی بهعنوان درمان اولیه و در صورت نیاز از شیمیدرمانی و رادیوتراپی نیز استفاده میشود. هدف این مطالعه برآورد بقای پس از جراحی بیماران مبتلا به سرطان معده در استان همدان و تعیین عوامل موثر بر آن است.
روشکار: در این مطالعه همگروهی تاریخی پروندهی بیماران مبتلا به سرطان معده جراحی شده از سال 1385 تا 1391 در بیمارستان بعثت همدان مورد بررسی قرار گرفت. زمان بقای بیماران از زمان تشخیص تا مرگ یا پایان مطالعه در نظر گرفته شد. اثر عوامل مختلف جنس، سن تشخیص، محل تومور، نوع تومور و.... بر بقای بیماران ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روش رگرسیون کاکس و به کمک نرمافزار SPSS16 انجام گردید.
نتایج: در این مطالعه 67 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند که 48 بیمار (71.6 درصد) مرد بودند. 40 بیمار (59.7 درصد) تا پایان مطالعه فوت شدند. میانهی بقای بیماران 26 ماه و میزان بقای یک، سه و پنج سالهی این بیماران بهترتیب 67، 40 و 36 درصد بود. تاثیر متغیرهای جنس، سن تشخیص و مرحله بیماری بر بقای بیماران معنیدار شدند.
نتیجهنهایی: بقای بیماران سرطان معده جراحی شده در همدان همانند سایر نقاط ایران کم است و بهنظر می رسد یکی از مهمترین علل آن مراجعه دیرهنگام بیماران باشد. بنابراین، باید آموزش های فراگیر به روشهای مختلف از جمله از طریق رسانه های عمومی در مورد علائم اولیه و ریسک فاکتورهای این بیماری ارائه شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |