دوره 10، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1382 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 28-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajian P, Davoudi M. The Effect of Addition of Intrathecal Fentanyl to Hyperbaric Lidocaine for Cesarean Section Analgesia. Avicenna J Clin Med 2003; 10 (2) :23-28
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-668-fa.html
حاجیان پوران، داودی مریم. بررسی مقایسه ای تأثیر افزودن فنتانیل اینتراتکال در دوزهای 5/12 و 25 میکروگرم به لیدوکائین هیپرباریک در بیدردی عمل سزارین. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1382; 10 (2) :23-28

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-668-fa.html


چکیده:   (4215 مشاهده)

ترکیب لوکال انستتیکهای اینتراتکال با مخدرها به عنوان یک روش مطلوب مدتهاست مورد توجه قرار گرفته است و دلیل آن هم این است که این داروها در دو محل مجزا اثر کرده و ترکیب آندو درد را با مکانیسم سینرژیسم از بین می برد. در این مطالعه ما اثر دو دوز فنتانیل اینتراتکال را همراه با لیدوکائین هیپرباریک در کیفیت و طول مدت بی دردی و شیوع عوارض آنستزی اسپاینال در سزارین بررسی می نمائیم.

          45 بیمار به طریق مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده شاهددار بصورت دو سوکور مورد بررسی قرار گرفتند و به سه گروه 15 نفری تقسیم شدند. گروه اول 75 میلی گرم لیدوکائین به اضافه 0.5 میلی لیتر نرمال سالین ، گروه دوم 75 میلی گرم لیدوکائین به اضافه 12.5 میکروگرم فنتانیل و گروه سوم 75 میلی گرم لیدوکائین به اضافه 25 میکروگرم فنتانیل به صورت اینتراتکال دریافت کردند. مدت زمان شروع بی حسی ، کیفیت بی دردی حین عمل ، در ریکاوری و در دوره پس از عمل بر اساس (Visual Analogue Scale)VAS ثبت شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمونهای آماری c2 ، Anova و کروسکال والیس به وسیله نرم افزار EPI6 و SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

          اطلاعات دموگرافیک بین سه گروه تفاوتی نداشت. زمان شروع بیحسی در دو گروه فنتانیل 12.5 و 25 میکروگرم کوتاهتر از گروه پلاسبو بود (0.01=P). میزان درد بیماران بر اساس VAS در طول مدت عمل و در ریکاوری در گروه فنتانیل 25 میکروگرم بطور معنی داری کمتر از دو گروه دیگر بود (0.05=P) و (0.04=P). اما VAS در زمان درخواست اولین آنالژزیک در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت. افت فشار خون سیستولیک در گروه فنتانیل 25 میکروگرم کمتر از دو گروه دیگر بود (0.022=P) ، طول مدت بیدردی و نیز میانگین مصرف آنالژزیک در دوره پس از عمل و نیز بروز سایر عوارض آنستزی اسپاینال در سه گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت.

          نتیجه نهائی اینکه افزودن فنتانیل اینتراتکال با دوز 25 میکروگرم به لیدوکائین هیپرباریک در آنستزی اسپاینال شروع بی حسی را تسریع کرده و کیفیت بیدردی را در مقایسه با دو گروه دیگر بهبود می بخشد و نیز عارضه افت فشارخون ناشی از آنستزی اسپاینال را کاهش می دهد.

متن کامل [PDF 215 kb]   (1444 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb