مقدمه و هدف: کاهش قدرت کمربند شانه یکی از عوارض جانبی درمان سرطان پستان می باشد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر 4 هفته برنامه تمرینی مقاومتی و جنبش پذیری بر قدرت کمربند شانه زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 27 زن یائسه مبتلا به سرطان پستان با میانگین سن 5.9 ± 51 سال، میانگین قد 7.2 ± 158.08 سانتی متر و میانگین وزن 11.06 ± 63.08 کیلوگرم که جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی دریافت کرده بودند، به صورت هدفمند انتخاب و به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله به مدت 4 هفته، هر هفته 4 جلسه به تمرین مقاومتی با کش و تمرین کششی در منزل پرداختند اما گروه شاهد در هیچ برنامه ورزشی یا بدنی شرکت نکردند. قدرت عضلانی با استفاده از دینامومتر دستی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون ANCOVA انجام گردید.
نتایج: تفاوت معناداری در قدرت فلکشن شانه، آبداکشن و چرخش بالائی کتف، چرخش داخلی شانه، چرخش خارجی شانه، آدداکشن افقی شانه و دپرشن و آدداکشن کتف درگروه مداخله مشاهده شد، بطوریکه تمامی متغیرهای قدرت بعد از 4 هفته تمرین افزایش یافتند.
نتیجه نهایی: از آنجا که قدرت نقش مهمی در انجام فعالیت روزمره و عملکرد کمربند شانه افراد مبتلا به سرطان پستان ایفا می کند، به نظر می رسد بهبود در قدرت عضلانی به دنبال این برنامه تمرینی ترکیبی در منزل، بتواند به توانبخشی آسان و سریع تر این بیماران ، پس از درمان کمک کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |