دوره 9، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1381 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bakht R, Modarres Gilani M. A Comparative Study of Trichomonas Vaginitis Treatment with Single and Seven Day Metronidazole Regimen . Avicenna J Clin Med 2003; 9 (4)
بخت رفعت، مدرس گیلانی میترا. مقایسه درمان واژینیت تریکومونایی با دو روش درمانی یک روزه و هفت روزه قرص مترونیدازول. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1381; 9 (4)

واژینیت یکی از شایعترین عفونتهای دستگاه تناسلی زنان است که یکی از ارگانیزمهای مهم ایجادکننده آن تریکوموناس واژینالیس می باشد. به منظور مقایسه و عود درمان بیماری واژینیت تریکومونایی با دو روش درمانی یک روزه و هفت روزه قرص مترونیدازول ، این مطالعه برنامه ریزی شد .

این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده آینده نگر می باشد که در آن606  نفر که مشکوک به بیماری واژینیت تریکومونایی بودند تحت آزمایش نمونه مرطوب قرار گرفتند که 76 نفر نتایج  مثبت تریکومونیازیس داشتند ، افراد دارای نتایج مثبت تریکومونیازیس و شوهرانشان به طور یک درمیان تحت درمان با یکی از روشهای یک روزه مترونیدازول ( 1 گرم صبح و عصر به همراه غذا ) و هفت روزه  مترونیدازول ( 500  میلی گرم دو بار در روز ) قرار گرفتند . یک هفته و یک ماه پس از اتمام درمان ، آزمایش نمونه مرطوب و کشت برای بیماران تکرار شده و میزان اثر و عود و بهبودی کلینیکی آنها مورد بررسی قرار گرفت.

بین دو گروه درمانی از نظر سن , وزن ، تحصیلات خود و همسرانشان ، مدت پیگیری , زمان آخرین قاعدگی اختلاف معنی داری وجود نداشت . با استفاده از محیط دورسه میزان اثر ( یک هفته پس از اتمام درمان ) در گروه درمانی هفت روزه 100% و در گروه  یک روزه 3/97% و میزان عود ( یک ماه پس از اتمام دارو ) در گروه هفت روزه 6/2% و در گروه درمانی یک روزه 4/5% بود که به ترتیب با  87/0 = P  و 5/0 =P  با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند . دو گروه از نظر عوارض جانبی نیز با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند اما عارضه جانبی سردرد  در گروه درمانی یک روزه 6/21%  در مقابل 9/7%  گروه درمانی هفت روزه بود .

رژیم درمانی یک روزه به عنوان یک روش درمانی برای درمان تریکومونیازیس توصیه می شود . مزایای آن میزان اثر بالا ، دوره درمانی کوتاه تر و هزینه کمتر می باشد .