فعالیت های بـدنی از عـوامل مؤثـر در پیشگیری از ابتـلا به بیمـاریهـای مختلف بشمار میآید. شنـاسـائی فعـالیت هـای بـدنی در زیر گروههـای جمعیتی و نقشی که میتوانند در کاهش دفعـات بیمـاری و استفـاده از خدمـات درمـانی داشتـه باشند با اهمیت است . هدف این بررسی تعیین الگوی فعـالیت هـای بدنی در اوقات فراغت افراد بالغ اهوازی و ارتباط آنها با استفـاده از مراقبت هـای بهداشتی درمـانی است .
این تحقیق بر روی 1600 نفر از افراد 18 تا 84 ساله ساکن شهر اهواز انجام شده است . اطلاعات مورد نیاز بصورت مصاحبه و تکمیل پرسشنامه جمع آوری شـده است .
کمتر از نیمی از افـراد مورد مطالعه انجام فعـالیت بـدنی را در اوقـات فراغت خود(حداقل 20 دقیقه در هفته) گزارش نمودند . این فعالیت ها با افزایش سن کاهش (002 /0=P ) وبا افزایش سطح تحصیلات افزایش نشان داده است (001/0p < ) . اما اختلاف معنی داری با وضعیت اقتصادی وجود نداشت . فعالیت های بدنی درمردان نیز نسبت به زنان بیشتر بود (001/0P< ). عدم انجام فعالیت های بدنی با دفعات استفاده از خدمـات بهداشتی درمـانی ، بستری در بیمارستان و وجود فشار خون بالا رابطه معنی داری را نشان داد (05/0P< ) .
ضرورت تشویق و آموزش مردم به انجام فعالیت های بدنی در گروههای مختلف جمعیتی خصوصاً زنان ،
افراد مسن تر و افراد کم سوادتر پیشنهاد میشود . ایجاد فرصت های مناسب از جمله امکانات لازم ورزشی و در دسترس بودن این امکانات در انجام بیشتر فعالیت های بدنی جمعیت مورد نظر توصیه میگردد .
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |