تخممرغ یکی از مهمترین مواد غذایی است که آلرژی یا ازدیادحساسیتفوری نسبت به پروتئینهای آن در جوامع مختلف و سنین متفاوت مشاهده میگردد . با توجه به تعدد موارد آلرژی به پروتئینهای سفیدهتخممـــرغ و نیاز به جداسازی اجزاء آلرژن این ماده برای بکارگیری آنها در تشخیص و درمان افراد مستعد از نظر ژنتیکی یا Atopic ، این پژوهش انجام گردید .
تحقیق حاضر در آزمایشگاه ایمنــیشناسی دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش توصیفی از نوع اکتشافی انجام گردید.در ابتدای کار سوسپانسیونی از عصاره خام سفیدهتخممرغ تهیه شد و میزان پروتئین توتال آن اندازهگیری گردید ، سپس با استفاده از کروماتوگرافـی تعویضیونی ، ایمونوالکتروفورز و SDS-PAGE اجزای آلرژن سفیدهتخممرغ تفکیک و تخلیص گردیدند.
با استفاده از کروماتوگرافـی تعویضیونـــی سه جزء به نامهای F1 ، F2 وF3 در pHهای مشخص از یکدیگر تفکیک شدند . به منظورارزیابی خلوص این اجزا ، از آزمون ایمونوالکتروفورز و SDS-PAGE استفاده گردید . در هردو آزمون ، F1 باندهای متعدد پروتئینی ،F2 فقط یک باند پروتئینـی و F3 یک باندمشخص و یک باند ضعیف ایجاد کردند . از روش SDS-PAGE همچنین برای تعیین وزن ملکولی پروتئینهای مختلف سفیده تخممرغ در مقایسه با استاندارد استفاده گردید و نتایــج این آزمون مشخص نمودکه F2 اوترانسفرین وF3 اوآلبومین میباشند.
نتیجه نهائی این پژوهش نشان داد که اوترانسفرین بدست آمده از درجه خلوص بالایی برخوردار است ولی اوآلبومین حاوی بخش خیلی کمی ناخالصی است .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |