در سالهای اخیر استفاده از سیر به عنوان یک ماده دارویی مورد توجه محققان قرار گرفته است. مطالعات نشان داده است که استفاده از این گیاه ممکن است اثرات تخریبی روی بافتهای بدن داشته باشد. در این بررسی اثرات هیستوپاتولوژیکی عصاره سیر بر روی بافتهای کبد موش صحرایی از گونه N.MARI با وزن تقریبی 150-90 گرم مورد آزمایش قرار گرفته است.
حیوانات در پنج گروه شامل گروه شاهد و چهار گروه آزمون که بترتیب مقادیر 50 ،100 ، 200 ، 400 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره سیر را به صورت داخل صفاقی به مدت یک ماه دریافت کرده بودند، قرار داده شدند. اثرات هیستوپاتولوژیکی عصاره سیر بر روی مقاطع بافتی که با روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شده بودند، مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفت.
نتایج حاصل از بررسیهای هیستوپاتولوژیک روی بافت کبد نشان داد که سیر با دوز پایین
( mg/kg 50) اثر تخریبی کمی روی بافت کبد در مقایسه با گروه شاهد ایجاد میکند. در صورتیکه استفاده از دوز بالای سیر ( mg/kg 400) بشدت این بافت را در مقایسه با سایر گروهها تخریب میکند.
اگر چه استفاده از سیر برای بدن دارای منافعی است اما استفاده از آن در مقادیر بالا ممکن است برای بافتهای بدن اثرات سمی داشته باشد. بنابراین برای استفاده از این گیاه تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |