سردرد به عنوان یک بیماری ، روزانه تعداد زیادی از افراد را به مراکز درمانی هدایت می کند. بنابراین با شناخت علل ایجاد کننده آن می توان برخورد صحیح تری با این افراد داشت. بنحوی که فرد بتواند به فعالیت روزمره خود ادامه دهد. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی انواع سردرد در بیماران مراجعه کننده به کلینیک تخصصی و بخش مغز و اعصاب همدان در سال 1377 با توجه به خصوصیات سردرد و استفاده از آزمایشات تکمیلی جهت رد یا تائید تشخیص داده شده ، بود.
در این پژوهش که یک مطالعه توصیفی – مقطعی بود. 300 نفر از بیماران با شکایت اصلی سردرد به طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پس از تهیه پرسشنامه ، اطلاعات از طریق مصاحبه از بیمار گرفته شد و در آن ثبت گردید. پرسشنامه بعنوان پرونده بیمار تلقی گشته و از کلیه بیماران حداقل یک EEG , CT-Scan بعمل آمد و در صورت لزوم آزمایشهای دیگر نیز انجام شد و نهایتا" تشخیص گذاشته شد.
از موارد مطالعه 73% زن و 27% مرد بودند. متوسط سنی حدود 36 سال و انحراف معیار منحنی آن 16 سال بدست آمد. در مجموع شایعترین نوع سردرد ، سردرد تنشی (33%) بود و پس از آن سردرد میگرنی قرار گرفت. حدود 16% سردردها بعلل مختلف ارگانیک بود که شایعترین این علل هیپرتانسیون (21%) و پس از آن آرتروز گردن (15%) تعیین گردید.
در این مطالعه با استفاده از الگوریتم سردرد و رد علل دیگر توسط آزمایشات تکمیلی ، زمینه جهت آغاز تغییر رویکرد سردرد بدست آمده از نظر گرفتن خصوصیات سردرد و مقایسه این خصوصیات با تشخیص آنها می تواند کمک کننده پزشکان در تغییر و بهبود رویکردهای قبلی به انواع سردرد باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |