دوره 8، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1380 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimian M, Hatami S. Measurement of Frequency of Headache in 300 Patients, Visited in Special Clinic of Neurology in Sina Hospital and Outpatients Clinic of Hamadan City in 1998. Avicenna J Clin Med 2001; 8 (2)
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-877-fa.html
عظیمیان مجتبی، حاتمی سعید. بررسی فراوانی انواع سردرد در 300 مورد از بیماران مراجعه کننده به کلینیک تخصصی و بخش مغز و اعصاب بیمارستان سینا همدان در سال 1377 . مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1380; 8 (2)

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-877-fa.html


چکیده:   (4647 مشاهده)

سردرد به عنوان یک بیماری ، روزانه تعداد زیادی از افراد را به مراکز درمانی هدایت می کند. بنابراین با شناخت علل ایجاد کننده آن می توان برخورد صحیح تری با این افراد داشت. بنحوی که فرد بتواند به فعالیت روزمره خود ادامه دهد. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی انواع سردرد در بیماران مراجعه کننده به کلینیک تخصصی و بخش مغز و اعصاب همدان در سال 1377 با توجه به خصوصیات سردرد و استفاده از آزمایشات تکمیلی جهت رد یا تائید تشخیص داده شده ، بود.

          در این پژوهش که یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. 300 نفر از بیماران با شکایت اصلی سردرد به طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پس از تهیه پرسشنامه ، اطلاعات از طریق مصاحبه از بیمار گرفته شد و در آن ثبت گردید. پرسشنامه بعنوان پرونده بیمار تلقی گشته و از کلیه بیماران حداقل یک EEG , CT-Scan بعمل آمد و در صورت لزوم آزمایشهای دیگر نیز انجام شد و نهایتا" تشخیص گذاشته شد.

          از موارد مطالعه 73% زن و 27% مرد بودند. متوسط سنی حدود 36 سال و انحراف معیار منحنی آن 16 سال بدست آمد. در مجموع شایعترین نوع سردرد ، سردرد تنشی (33%) بود و پس از آن سردرد میگرنی قرار گرفت. حدود 16% سردردها بعلل مختلف ارگانیک بود که شایعترین این علل هیپرتانسیون (21%) و پس از آن آرتروز گردن (15%) تعیین گردید. 

           در این مطالعه با استفاده از الگوریتم سردرد و رد علل دیگر توسط آزمایشات تکمیلی ، زمینه جهت آغاز تغییر رویکرد سردرد بدست آمده از نظر گرفتن خصوصیات سردرد و مقایسه این خصوصیات با تشخیص آنها می تواند کمک کننده پزشکان در تغییر و بهبود رویکردهای قبلی به انواع سردرد باشد.

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb