دوره 8، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1380 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghofrani M, Talebian A, Mostaghimi P. Comparison of Therapeutic Effect of Intravenous Gammaglobuline with Ketogenic Diet in Children with Refractory Epilepsy . Avicenna J Clin Med 2001; 8 (1)
غفرانی محمد، طالبیان احمد، مستقیمی پروین. مقایسه اثر گاماگلوبولین وریدی با رژیم کتوژنیک در کودکان مبتلا به صرع مقاوم . مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1380; 8 (1)

با توجه به اینکه  در 80 درصد بیماران اپی لپتیک تشنجات از دوران کودکی آغاز می گردد و 20-10 درصد از بیماران مقاوم به درمان هستند. این تحقیق به منظور مقایسه اثر گاماگلوبولین وریدی با رژیم کتوژنیک در درمان صرع مقاوم کودکان انجام گرفت.

این پژوهش یک مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی 40 کودک مبتلا به صرع مقاوم مراجعه کننده به بیمارستان کودکان مفید تهران در سال 1373 صورت گرفته است . بیماران بطور تصادفی پس از همانند سازی نسبی به دو گروه تقسیم شده که گروه مورد تحت درمان با گاماگلوبولین وریدی به میزان mg/kg/dose 400 هر هفته برای 6-4 ماه و گروه شاهد تحت درمان با رژیم کتوژنیک از نوع مخلوط قرار گرفتند. تعداد و مدت تشنجات ، تغییرات الکتروانسفالوگرافی و تغییرات رفتاری قبل و بعد از درمان ثبت و نتایج مورد ارزیابی قرار گرفت.

در گروه مورد 52 درصد و در گروه شاهد 64 درصد کاهش در میانگین تعداد تشنجات در 24 ساعت مشاهده شد. اختلاف کاهش تعداد تشنجات در دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود در 45 درصد بیماران گروه مورد و 60 درصد گروه شاهد مدت تشنجات کاهش نشان داد.

نتیجه نهائی اینکه هر چند اثربخشی دو رژیم درمانی تفاوت معنی داری نداشت ولی استفاده از گاماگلوبولین وریدی آسانتر و قابل تحمل تر بود، این روش میتواند بعنوان یک راه درمان صرع مقاوم بکار رود.