دوره 14، شماره 1 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار 1386 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 38-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ameri E, Yeganeh A. Foot Deformities in Patients with Cerebral Palsy. Avicenna J Clin Med 2007; 14 (1) :34-38
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-445-fa.html
عامری ابراهیم، یگانه علی. بررسی فراوانی انواع دفرمیتی های پا در بیماران فلج مغزی 3 تا 20 سال مراجعه کننده به بیمارستان شفا یحیائیان تهران. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1386; 14 (1) :34-38

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-445-fa.html


1- ، Yeganeh_Ali_Dr@yahoo.com
چکیده:   (6800 مشاهده)

مقدمه و هدف: در بیماران فلج مغزی ( Cerebral Palsy CP) یکی از شایعترین اعضای مبتلا ، اندامهای تحتانی بویژه پاها می باشند فرم درگیری پا متفاوت است . دراین بیماران یکی از مهمترین ناتوانی ها عدم توانایی در راه رفتن بدون کمک است. ناتوانایی در راه رفتن در بیماران CP به عوامل متعددی وابسته است از جمله شدت بیماری و نوع CP از نظر درگیری اندامها (مونوپلژیک ـ پاراپلژیک ـ دی پلژیک ـ همی پلژیک ـ کوادری پلژیک). دفرمیتی پا یکی از فراوان ترین درگیریها در CP است که می تواند به اشکال مختلف وجود داشته باشد در این مطالعه فراوانی انواع دفرمیتی های پا بررسی و در ضمن ، ارتباط آنها با توانایی بیماران در راه رفتن بررسی شده است.

روش کار: نوع مطالعه توصیفی مقطعی می باشد . در سال 1384 تعداد 100 بیمار با سن 3 تا 20 سال مبتلا به CP مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان شفا یحیائیان تهران مورد بررسی قرار گرفتند و نوع CP ، نوع دفرمیتی پا در آنها بررسی شد سپس تعداد 84 نفر از این 100 بیمار که بالای 7 سال سن داشتند از نظر توانایی در راه رفتن مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از آزمون آماری X2 آنالیز گردید.

نتایج: فراوان ترین فرم CP اسپاستیک بود.فراوان ترین انواع CP به ترتیب کوادری پلژیک ، دی پلژیک و همی پلژیک و پاراپلژیک بود شایعترین دفورمیتی در آنها دفورمیتی پا بود (88%) فراوان ترین دفرمیتی پا اکوئینوس و سپس اکوئینوواروس و اکوئینووالگوس بود ناتوانی در راه رفتن در بیمارانی که دفرمیتی پا داشتند بیشتر بود (P.v<0.03). ناتوانی در راه رفتن در فرم کوادری پلژیک بیشتر از بقیه فرمهای CP بود ( P.v<0.003). ناتوانی در راه رفتن در فرم همی پلژیک کمتر از بقیه اشکال CP بود (P.v<0.02).

نتیجه نهایی: فراوان ترین دفرمیتی پا در بیماران CP اکوئینوس و بعد از آن به ترتیب اکوئینوواروس و اکوئینووالگوس بود . وجود دفرمیتی پا در بیماران CP  از عوامل ناتوانی بیمار CP  در راه رفتن است. عدم توانایی در راه رفتن در کوادری پلژیک ها بیشتر و در همی پلژیک ها کمتر از بقیه انواع CP است.

واژه‌های کلیدی: فلج مغزی، ناهنجاریهای پا
متن کامل [PDF 153 kb]   (9670 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb