دوره 12، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1384 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 54-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، haghpanah@med.mui.ac.ir
چکیده:   (4723 مشاهده)

مقدمه و هدف : بیماری کیست هیداتیک یکی از مهمترین زئونوزهای انگلی است که در مناطق مختلف دنیا از جمله ایران شیوع دارد. استفاده از روش های سرولوژیکی که بتواند با حساسیت و ویژگی بالا یی در تشخیص هیداتیدوز بکار رود ارزشمند می باشد. از این رو در این پژوهش ، آنتی ژن B و آنتی ژن پروتواسکولکس بعنوان دو آنتی ژن اختصاصی انگل، تخلیص شده و سپس با تست دات بلاتینگ با سرم بیماران هیداتیدوزی و غیر هیداتیدوزی مورد ارزیابی قرار گرفته است تا حساسیت و ویژگی این دوآنتی ژن با این روش معرفی گردد.

روش کار : در یک مطالعه تحلیلی مقایسه ای از 22 بیمار تحت عمل جراحی کیست هیداتیک و 12 بیمار غیر هیداتیدوزی نیز که مبتلا به توکسوپلاسموزحاد (4نفر)، لیشمانیوز (4 نفر) وسستودهای غیرکیست هیداتیک (4 نفر) بودند و همچنین 4 فرد نرمال به عنوان سرم کنترل ، خون گیری به عمل آمد. مایع کیست هیداتیک کبد وریه گوسفند حاوی پروتواسکولکس استخراج شد و سپس این مایع جهت تهیه آنتی ژن B تحت تخلیص نسبی و عبور از ستــون پروتئیـن A قرار گرفت و محتــوای سلولی پروتواسکــولکس نیز تحت عنوان آنتی ژن پروتواسکولکس تهیه شد. با متد دات بلات آنتی ژن های B و پروتواسکولکس با سرم های هیداتیکی و کنترل واکنش داده و حساسیت و ویژگی این آنتی ژن ها ارزیابی گردید.

نتایج: نتایج حساسیت و ویژگی آنتی ژن B به ترتیب 90.9% و 81% و آنتی ژن پروتواسکولکس به ترتیب 100% و 63% در متد دات بلات برآورد شد.

نتیجه نهائی : ارزیابی حساسیت و ویژگی آنتی ژن B  و آنتی ژن پروتواسکولکس با استفاده از دات بلاتینگ نشان داد آنتی ژن B  از ارزش بالایی در تشخیص هیداتیدوز برخوردار است و دات بلاتینگ با استفاده از آنتی ژن B می تواندبه عنوان یک روش تشخیصی ارزشمند بکار گرفته شود.

متن کامل [PDF 229 kb]   (3248 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.