دوره 5، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-بهار و تابستان 1377 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi S H, Aghaii A. Nasal Carriers Rate of Staphylococcus aureus in Medical and Non-Medical Staff and Their Antibiotic Sensitivity in Hamadan University of Medical Sciences. Avicenna J Clin Med 1998; 5 (2)
هاشمی سید حمید، آقایی ایوب. بررسی فراوانی حاملین استافیلوکوک طلائی در بینی و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی آن در کارکنان درمانی و غیردرمانی دانشگاه علوم پزشکی همدان . مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1377; 5 (2)

در یک مطالعه توصیفی ـ مقطعی میزان حاملین استافیلوکوک اورئوس در بینی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در 126 نفر از پرسنل درمانی بیمارستان سینای همدان با 130 نفر از کارکنان اداری دانشگاه علوم پزشکی همدان مورد مقایسه قرار گرفت. نمونه های سواپ از قسمت قدامی پره های بینی تهیه و در محیط بلاد آگارد کشت داده شدند و از استافیلوکوک های کواگولاز مثبت ایزوله شده آنتی بیوگرام از نظر حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک های رایج بعمل آمد. نتایج بررسی نشان دهنده بالاتر بودن میزان کریر بینی استافیلوکوک اورئوس در پرسنل درمانی نسبت به گروه مقایسه بود (7/31% در برابر 4/25%) میزان کاریر بینی در پزشکان بطور معنی داری بیشتر از بقیه پرسنل درمانی (پرستار ، بهیار ، کمک بهیار ) بود (61%). همچنین نتایج نشان دادند که مابین میزان کریر بینی با سن ، جنس ، بخش مورد فعالیت و مدت زمان اشتغال در بیمارستان اختلاف معنی داری وجود ندارد. همه سوشهای ایزوله شده به پنی سیلین مقاوم بودند. مقاومت به کلوگزاسیلین در سوشهای ایزوله شده از پرسنل درمانی بیشتر از گروه مقایسه بود (20% در برابر 60%). سوش های ایزوله شده نسبت به آنتی بیوتیک های دیگر حساسیت بالایی داشتند.