دوره 20، شماره 4 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-زمستان 1392 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 341-337 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdolsamadi H R, Sadat Taghavi Z, Jazaeri M, Zarabadipour M. A Case Report of Multiple Odontogenic Keratocysts in Gorlin Syndrome. Avicenna J Clin Med 2014; 20 (4) :337-341
عبدالصمدی حمیدرضا، سادات تقوی زهرا، جزایری مینا، زرآبادی پور مهدیه. گزارش موردی ازکراتوسیست های ادنتوژنیک متعدد در سندرم گورلین. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1392; 20 (4) :337-341

1- ، mahdieh.zarabadi@gmail.com

مقدمه: سندرم گورلین اختلالی نادر با خصوصیات تشخیصی مختلف مثل ادنتوژنیک کراتوسیست های فکی متعدد، بازال سل کارسینوماهای پوستی، پیت های کف دست و پا، برآمدگی های پیشانی، افزایش فاصله بین چشم ها و کلسیفیکاسیون داس مغزی است. در این گزارش یک مورد نادر از سندرم بازال سل نووس ارائه می شود.

معرفی بیمار: بیمار زنی 27 ساله است که توسط دندانپزشک عمومی به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی همدان ارجاع داده شده است. در معاینه بالینی و پاراکلینیک وی ادنتوژنیک کراتوسیست های فکی متعدد، بازال سل کارسینوما های متعدد، پیت های کف دست و هایپرتلوریسم مشهود بود. کیست های فکی او با روش مارسوپیالیزاسیون و انوکلیشن درمان شدند و بیمار جهت فتودینامیک تراپی به متخصص پوست ارجاع داده شد.

نتیجه نهایی: بیشتر ناهنجاری های این سندرم جزئی بوده و معمولا زندگی را به مخاطره نمی اندازد. پیش آگهی این سندرم معمولا بستگی به رفتار تومور های پوست دارد.

نوع مطالعه: گزارش موردي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني