دوره 24، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-پاییز 1396 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 262-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eslami F, Ebrahimi B, Khatibian P, Akbarzade S. A Case Report on Ankyloblepharon Filiforme Adnatum. Avicenna J Clin Med 2017; 24 (3) :259-262
اسلامی فاطمه، ابراهیمی بهاره، خطیبیان پژمان، اکبرزاده سیامک. گزارش یک مورد انکیلوبلفارون فیلیفورم آدناتوم. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1396; 24 (3) :259-262

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، siakbarzadeh65@yahoo.com
سابقه: انکیلوبلفارون فیلیفرم آدناتوم، یک آنومالی نادر است که با اتصال کامل یا ناکامل پلک‌های فوقانی و تحتانی مشخص میشود. انکیلوبلفارون معمولا یک یافته  مجزا است ولی گاهی اوقات همراه با سایر آنومالی‌ها یا به صورت یک سندرم مشخص مشاهده میشود وعامل ایجاد کننده آن هنوز مشخص نشده است.
معرفی بیمار: ‌بیمار نوزاد پسر جهار روزه که به گفته والدین قادر به باز کردن چشم راست از بدو تولد نبوده است. در معاینه پلک‌های فوقانی و تحتانی بیمار توسط یک باند پوستی نازک به هم متصل شده بود. سابقه فامیلی بیماری خاصی را نداشت. جهت درمان در شرایط استریل اتاق عمل  اتصال پلک‌ها پس از گرفتن باند توسط فورسپس، با قیچی آزاد شد. سایر معاینات چشم در معاینه زیر بیهوشی نرمال بود.
نتیجه‌گیری: انکیلوبلفارون یک  آنومالی مادرزادی است که می‌تواند باعث تنبلی چشم شود همراهی آن با  آنومالی‌های مادرزادی دیگر عامل مرگ و میر آنهاست. درمان زودرس آن‌ها  با انجام  یک جراحی ساده از تنبلی چشم پیشگیری می کند.

نوع مطالعه: گزارش موردي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني