دوره 24، شماره 4 - ( مجله پزشكي باليني ابن سينا- زمستان 1396 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 306-299 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhbary P, Mohsenipouya H, Shojaeizadeh D, Naghibi A. Impact of Domestic Violence on Postpartum Depression among Women in Rey City, Iran, in 2016. Avicenna J Clin Med 2018; 24 (4) :299-306
اخباری پریسا، محسنی پویا حسین، شجاعی‌زاده داود، نقیبی ابوالحسن. بررسی تأثیر خشونت خانگی بر افسردگی پس از زایمان زنان ساکن شهر ری در سال 1395. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1396; 24 (4) :299-306

1- گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم ‌پزشکی تهران، تهران، ایران. ، shojaei@tums.ac.ir
سابقه و هدف: خشونت خانگی در دوران بارداری، مشکلاتی را برای سلامت جسمی و روانی مادران در آینده ایجاد می‌نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین خشونت خانگی و افسردگی پس از زایمان در بین زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر ری انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که در ارتباط با 116 نفر از زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر ری در سال 1395 صورت گرفت. نمونه‌ها به ‌روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه سه بخشی شامل: اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه افسردگی ادینبرگ و پرسشنامه استاندارد خشونت خانگی بود. جهت تجزیه‌ و تحلیل اطلاعات نیز از نرم‌افزار22  SPSS، آزمون‌های آماری t و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که ارتباط آماری مثبت و معناداری بین خشونت فیزیکی و افسردگی پس از زایمان وجود دارد (05/0P<)؛ اما بین خشونت روانی و اقتصادی با افسردگی پس از زایمان، ارتباط آماری معناداری مشاهده نشد (05/0P>).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج دریافت می‌شود که خشونت فیزیکی می‌تواند منجر به افزایش افسردگی پس از زایمان در بین زنان گردد؛ بنابراین لازم است از طریق روش‌های آموزشی و مداخله‌ای مناسب و تشویق کارکنان بهداشتی نسبت به برقراری ارتباطی صمیمانه‌تر با زنان باردار، در جهت کاهش خشونت خانگی گام برداشت.
نوع مطالعه: پژوهشي |