دوره 24، شماره 4 - ( مجله پزشكي باليني ابن سينا- زمستان 1396 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 321-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

Morshedloo L, Fallah M, Maghsood A H, Matini M. Study of Trichomonas vaginalis Infection in Women Visiting Health Centers in Bahar City and Determination of Metronidazole Susceptibility of the Isolated Parasites. Avicenna J Clin Med 2018; 24 (4) :315-321
مرشدلو لیلا، فلاح محمد، مقصود امیرحسین، متینی محمد. بررسی فراوانی آلودگی به تریکوموناس واژینالیس در زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر بهار و تعیین میزان حساسیت به مترونیدازول در انگل‌های جدا‌شده. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1396; 24 (4) :315-321

1- گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی همدان، همدان، ایران. ، matini@umsha.ac.ir
سابقه و هدف: تریکومونیازیس یکی از شایع‌ترین عفونت‌های مقاربتی غیرویروسی در جهان است؛ ازاین‌رو هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان شیوع این عفونت در زنان شهر بهار و تعیین میزان حساسیت دارویی انگل‌های جدا‌شده به مترونیدازول می‌باشد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه مقطعی در ارتباط با 850 نفر از زنان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر بهار در سال 1395 صورت گرفت. در این مطالعه تشخیص تریکومونیازیس به‌وسیله روش گسترش مرطوب و کشت در محیط دورسه (Dorset Medium) انجام شد. درادامه، انگل‌های به‌دست ‌آمده به محیط کشت دیاموند (Diamond Medium) منتقل گردید و پس از تهیه کشت خالص آن‌ها به‌منظور آزمون تعیین حساسیت دارویی در محیط آزمایشگاهی و شرایط هوازی مورد استفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: چهار ایزوله تریکوموناس واژینالیس از 850 نفر از افراد مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر بهار به‌‌دست آمد که بیانگر میزان شیوع 5/0 درصدی تریکومونیازیس در این مطالعه است. نتایج آزمون حساسیت دارویی ایزوله‌ها نیز پس از 48 ساعت معادل 6/1 تا 25 میکروگرم بر میلی‌لیتر با میانگین و انحراف معیار 36/8±6/12 میکروگرم بر میلی‌لیتر تعیین گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که شیوع تریکومونیازیس در زنان مورد‌ مطالعه در این منطقه از میزان پایین‌تری نسبت به اغلب مناطق کشور برخوردار است؛ اما به‌دلیل اهمیت بهداشتی این عفونت در جامعه، این میزان شیوع نیز قابل‌توجه بوده و لزوم تشخیص صحیح و درمان به‌موقع آن را یادآور می‌شود.