Amiri Karladani Z, Shayegh S S, Hakimaneh S M R, Naghizadeh M M, Shokri H, Naeini A. Investigation of the Antifungal Effect of Rosa Damascena Essential Oil and Mixed Mouthwash (Grape Vinegar and Rosa Damascena essential oil) Against Candida albicans, Candida dubliniensis, Candida parapsilosis and Candida glabrata. Avicenna J Clin Med. 2019; 26 (3) :151-157
URL:
http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1941-fa.html
امیری کارلادانی زهرا، شایق سید شجاع الدین، حکیمانه سید محمد رضا، نقی زاده محمد مهدی، شکری حجت اله، نائینی علیرضا. بررسی اثر ضد قارچی اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب (حاوی سرکه انگور و اسانس گل سرخ) بر کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا پاراپسیلوزیس. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1398; 26 (3) :157-151
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-1941-fa.html
1- دانشجوی دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
3- استادیار، گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
4- کارشناسی ارشد بیوانفورماتیک، مرکز تحقیقات بیماریهای غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی فسا، فسا، ایران
5- دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
6- استادیار، گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی و طب سنتی، مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، Naeini@shahed.ac.ir
چکیده: (2049 مشاهده)
سابقه و هدف: کاندیدیازیس دهانی اغلب توسط کاندیدا آلبیکنس و سپس کاندیدا دابلینینسیس، کاندیدا پاراپسیلوزیس و کاندیدا گلابراتا ایجاد میشود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد قارچی اسانس گل سرخ، دهانشویه مرکب (حاوی سرکه انگور (Grape Vinegar) و اسانس گل سرخ) و نیستاتین بر گونههای مختلف استاندارد کاندیدا انجام شد.
مواد و روشها: مطالعه توصیفی حاضر در ارتباط با پنج سویه استاندارد گونههای مختلف کاندیدا انجام شد. اثرات ضد کاندیدایی گل سرخ و دهانشویه مرکب بر سویههای مختلف کاندیدا با استفاده از روشهای چاهکگذاری و میکرودایلوشن براث سنجیده شد. از نیستاتین نیز بهعنوان داروی کنترل مثبت استفاده گردید.
یافتهها: نتایج آزمایش چاهکگذاری اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب برای سویههای کاندیدا آلبیکنس بهترتیب 17 و 6 میلیمتر و برای سایر سویههای کاندیدایی آزمایششده بهترتیب 15 و 0 میلیمتر بود. در آزمایش میکرودایلوشن براث، حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس گل سرخ (Rose Damascena) و دهانشویه مرکب برای کاندیدا آلبیکنس بهترتیب 8 و 6 میکروگرم بر میلیلیتر، برای کاندیدا دابلینینسیس 124 و 12 میکروگرم بر میلیلیتر، برای کاندیدا گلابراتا 31 و 12 میکروگرم بر میلیلیتر و برای کاندیدا پاراپسیلوزیس 62 و 25 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. بر مبنای نتایج، کاندیدا آلبیکنس حساسترین گونه کاندیدایی نسبت به اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب بود.
نتیجهگیری: نتایج نشان دادند که اسانس گل سرخ و دهانشویه مرکب بهطور قابلملاحظهای موجب مهار رشد گونههای کاندیدایی ایجادکننده کاندیدیازیس دهانی میشوند.