دوره 28، شماره 3 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سیناـ پاییز 1400 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 185-176 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afsharnezhad T, Fazeli Sani A. Effects of a Single Dose of Beetroot Juice on Functional and Cardiovascular Changes Following Acute Resistance Training in Men with Hypertension. Avicenna J Clin Med. 2021; 28 (3) :176-185
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2305-fa.html
افشارنژاد طاهر، فاضلی ثانی احمد. اثر آب چغندر بر تغییرات عملکردی و قلبی-عروقی متعاقب فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1400; 28 (3) :185-176

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-2305-fa.html


1- استادیار، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه یزد
2- کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شمال ، ahmadfazeli1@gmail.com
چکیده:   (132 مشاهده)
سابقه و هدف: افزایش فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون پس از انجام فعالیت‌های مقاومتی محتمل است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر آب چغندر بر تغییرات قلبی-عروقی و عملکردی حین و متعاقب یک فعالیت مقاومتی حاد در مردان مبتلا به پرفشاری خون بود.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی یک‌سو کور20 نفر از مردان مبتلا به پرفشاری خون به‌طور تصادفی به دو گروه آب چغندر (BJ) و دارونما (PL) تقسیم شدند. در پیش‌آزمون قد، وزن، قدرت عضلانی بالاتنه و پایین‌تنه، میزان درک فشار، فشارخون و ضربان قلب آزمودنی‌ها در حالت استراحت و به‌طور مستمر پس از فعالیت مقاومتی اندازه‌گیری شد. در پس‌آزمون 150 دقیقه قبل از تکرار اندازه‌گیری، گروه تجربی آب چغندر و گروه دارونما نوشیدنی بدون کالری طعم‌دار مصرف کردند (5/4 میلی‌لیتر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن). داده‌‌ها با استفاده از تحلیل واریانس سه‌طرفه و آزمون تی مستقل و یومن‌ویتنی در سطح معنی‌داری 05/0تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مصرف آب چغندر موجب کاهش معنی‌دار فشارخون سیستولی و دیاستولی و کاهش ضربان قلب در حالت استراحت و پس از فعالیت مقاومتی در مقایسه با دارونما شده است. علاوه‌براین، آب چغندر به‌طور معنی‌داری قدرت عضلانی پایین‌تنه را بهبود بخشید و میزان درک فشار حین فعالیت مقاومتی را کاهش داد.
نتیجه‌گیری: آب چغندر نوشیدنی مفیدی است و روش آسان و بی‌خطری برای کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون محسوب می‌شود. این نوشیدنی علاوه بر بهبود عملکرد، از خطر افزایش فشارخون حین فعالیت مقاومتی جلوگیری می‌کند.
متن کامل [PDF 1328 kb]   (61 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب ورزشي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb