دوره 30، شماره 1 - ( مجله پزشکی بالینی ابن سینا ـ بهار 1402 )                   جلد 30 شماره 1 صفحات 64-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azizian P, Norozi S. Investigation of Cardiac Arrhythmias in Non-Cardiac Surgeries with A Focus on the Type of Arrhythmia and the Type of Surgery. Avicenna J Clin Med 2023; 30 (1) :59-64
عزیزیان پریسا، نوروزی سیروس. بررسی آریتمی‌های قلبی در جراحی‌های غیر قلبی با تمرکز بر نوع آریتمی و نوع جراحی. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1402; 30 (1) :59-64

1- گروه قلب و عروق، دانشکده‌ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
2- گروه قلب و عروق، دانشکده‌ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران ، noroozi-s@medilam.ac.ir
سابقه و هدف: آریتمی (غیرطبیعی بودن ضربان قلب) شایع‌ترین علت مرگ در بیماران قلبی است، هدف از مطالعه‌ی حاضر، بررسی آریتمی‌های قلبی در جراحی‌های غیر قلبی با تمرکز بر نوع آریتمی و نوع جراحی در بیمارستان امام خمینی (ره) واقع در شهر ایلام، در سال 1400 است.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه‌ی گذشته‌نگر، تعداد 150 بیمار به‌عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، نوع بیماری زمینه‌ای، نوع آریتمی، پیامد بالینی آریتمی، نوع جراحی و نوع بیهوشی است. داده‌های مطالعه شده توسط نرم‌افزار SPSS، آزمون t و k2 تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: بیشترین آریتمی ایجادشده در بیهوشی عمومی مربوط به آریتمی AF و تاکی‌کاردی به‌طور معناداری 100% بود (0.04P<). نتایج نشان می‌دهد که کرانیوتومی بیشترین تعداد مرگ را به‌عنوان پیامد بالینی آریتمی داشت (72/5 %) و بین نوع جراحی و پیامد بالینی آریتمی ارتباط معناداری بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه به‌طور کلی نشان داد که برادی‌کاردی شایع‌ترین آریتمی و PVC نادرترین آریتمی بود. بیهوشی عمومی نقش مهمی در ایجاد آریتمی‌های قلبی داشت و بروز آریتمی AF در سنین بالاتر مشهود بود. بیشترین بهبود در محدوده‌ی سنی 30 تا 60 سال رخ داد که در مردان بیشتر از زنان بود. بروز AF بیشتر در بیمارانی که لاپاراتومی کرده بودند، مشاهده شد. بروز AF بعد از عمل، عارضه‌ای مکرر و جدی در بیماران مسن‌تر است.
واژه‌های کلیدی: آریتمی، پیامد بالینی، جراحی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قلب و عروق