دوره 14، شماره 2 - ( مجلۀ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان-تابستان 1386 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 55-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gharakhani M, Naghsh Tabrizi B, Emami F, Seif Rabiee M A. Evaluation of the Time Interval between the Beginning of Acute Chest Pain in the Patients with Acute Myocardial Infarction and Admission of them at Coronary Care unit and the Related Factors. Avicenna J Clin Med 2007; 14 (2) :51-55
URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-430-fa.html
قراخانی محسن، نقش تبریزی بهشاد، امامی فرزاد، سیف ربیعی محمد علی. بررسی فاصله زمانی شروع درد حاد سینه تا بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی و عوامل موثر بر آن در بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی. مجله پزشكي باليني ابن سينا. 1386; 14 (2) :51-55

URL: http://sjh.umsha.ac.ir/article-1-430-fa.html


1- ، Gharakhani@umsha.ac.ir
چکیده:   (12035 مشاهده)

مقدمه و هدف: در حال حاضر در کشور ایران اولین عامل مرگ و میر ، بیماریهای قلبی عروقی و در رأس آنها بیماریهای عروق کرونر می باشد. بیشترین خطری که بیماران با ضایعات عروق کرونر را تهدید می کند سکته قلبی و عوارض ناشی از آن می باشد. حساسترین زمان برای بیمار دچار سکته قلبی ، 24 ساعت اول و بویژه چند ساعت اولیه پس از بروز درد حاد سینه میباشد. هدف از این مطالعه بررسی فاصله زمانی از شروع درد حاد سینه تا بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلبی (CCU) و عوامل موثر بر آن در بیماران مبتلا به سکته قلبی می باشد.

روش کار: این مطالعه یک بررسی تحلیلی ـ مقطعی می باشد که بر روی 164 بیمار با تشخیص قطعی سکته قلبی که در بخش CCU بیمارستان اکباتان شهر همدان بستری شده بودند ، انجام شد. در این مطالعه بیماران از هردو جنس انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه اطلاعات موردنیاز جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS و آزمون آماری t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

نتایج: میانگین مدت زمان صرف شده از زمان شروع درد سینه بیماران تا بستری شدن در CCU 228 دقیقه بود. میانگین زمان از شروع درد تا مراجعه به مرکز درمانی اولیه 207 دقیقه ، از مرکز درمانی اولیه تا اورژانس اکباتان 73 دقیقه و از اورژانس تا بستری در CCU 28 دقیقه طول کشیده بود. جنس ، تحصیلات ، فاصله محل زندگی تا مرکز درمانی ، محل درد قلبی و نوع درد قلبی از جمله مهمترین عواملی بودند که بر میزان تأخیر تأثیر داشتند (P<0.05).

نتیجه نهائی: در این مطالعه بیماران در هر سه مرحله تأخیر داشتند که با مطالعه چند مرکزی و فراهم آوردن اطلاعات نسبتاً وسیع و شناخت و رفع مشکلات می توان در هر مرحله با کاهش مدت زمان تأخیر تأثیر گذاشته و مرگ و میر ، عوارض و هزینه های سنگین درمان را کاهش داد .

متن کامل [PDF 162 kb]   (1872 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر تخصص هاي باليني

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پزشکی بالینی ابن سینا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Avicenna Journal of Clinical Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb