مقدمه و هدف : توانائی پیشگوئی میزان مصرف خون حین عمل جراحی عروق کرونر باعث بهبود توانائی مراکز انتقال خون در تأمین خون سالم و کافی می شود . به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین فاکتورهای پیشگویی در میزان نیاز به خون در جراحی بای پس عروق کرونر انجام گرفت.
روش کار : یک مطالعه مقطعی گذشته نگر بر روی کلیه بیمارانی که در سال 1383 در بخش جراحی قلب بیمارستان نمازی شیراز تحت عمل جراحی بای پاس عروق کرونر قرار گرفته بودند انجام گرفت ، حجم نمونه 480 نفر و نمونه گیری به صورت تصادفی سیستماتیک انجام شد. فرم اطلاعات در مورد عوامل مؤثر در میزان نیاز به خون توسط پژوهشگر پر شد. از تست آماری Independent t-test وMultivariate logistic regression و همبستگی پوآسن جهت آنالیز داده ها استفاده شد و P کمتر از 0.05 معنی دار تلقی گردید .
نتایج : میانگین سنی بیماران 59.15±10.69 سال بود که 69.2% مرد بودند. میانگین هماتوکریت قبل از عمل 39.86±6.38 و بعد از عمل 32.68±5.84 بود و متوسط مدت عمل 2 ساعت و 48 دقیقه بود . در این مطالعه میزان مصرف گلبول قرمز فشرده و FFP جهت انجام عمل جراحی عروق کرونر به ترتیب 5.76±1.5 کیسه و 2.82±7.72 کیسه بود. در این مطالعه میزان مصرف خون و FFP ارتباطی به سن ، وزن ، هماتوکریت قبل از عمل ، جنس و مدت جراحی نداشت (P>0.05). میزان مصرف خون فشرده و FFP در عمل های جراحی اورژانس ، ابتلا به دیابت و وجود بیماری های عروق محیطی بیشتر بود (P<0.05).
نتیجه نهائی : به طور کلی چنین به نظر می رسد میزان مصرف خون در جراحی عروق کرونر در کشور ما نسبت به سایر کشورها بیشتر باشد. با توجه به خطرات عفونی و ایمونولوژیک تزریق خون ، جراحان قلب می بایست در زمینه تصمیم گیری در میزان خون لازم دقت بیشتری مبذول دارند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |