مقدمه و هدف: تزریق انسولین راه جدی مبارزه با عوارض دیابت شیرین تیپ I وابسته به انسولین می باشد. امروزه در تعدادی از آزمایشگاه های دنیا, محققین به دنبال درمان کامل این بیماری از طریق پیوند (Transplantation) سلولهای ترشح کننده انسولین موجود در جزایر لانگرهانس پانکراس می باشند. بهمین منظور این مطالعه با هدف درمان دیابت القاء شده با استرپتوزوتوسین به وسیله قرنطینه ایمنی سلولهای جزایر لانگرهانس از طریق پیوند در موشهای صحرایی نر صورت گرفت.
روش کار: در این مطالعه تجربی بافت دهنده در هر مرحله کاری از شش سر موش های صحرائی ویستار نر بالغ با وزن 300-250 گرم (75-90 روزه) تأمین شد. پیوند در راتهایی که 4-2 هفته قبل از پیوند توسط تزریق 60mg/kg استرپتوزوتوسین بصورت داخل رگی (Intravenous) مبتلا به دیابت شده بودند صورت گرفت. تکنیک پیوند سلولهای جزایرلانگرهانس به صورت داخل کپسولی (Encapsulation) در غیاب مهار کنندههای ایمنولوژیکی برای حمایت بافت پیوند شده در مقابل سیستم ایمنی گیرنده پیوند (میزبان) راهی تازه برای موفقیت در این مسیر میباشد.
نتایج: طبق این پروسه جزایر میتوانند در یک غشاء نیمه تراوای طبیعی و یا مصنوعی احاطه شوند که اجازه رسیدن غذا و اکسیژن را به جزایر لانگرهانس و همچنین رها شدن انسولین را به درون جریان خون میدهد و همزمان باعث ایجاد سد مکانیکی جداکننده سلولهای ایمنی بالقوه مخرب و آنتی بادیها از سلولهای جزایر و پس زده شدن پیوند میگردد.
نتیجه نهائی : پیوند سلولهای جزایرلانگرهانس خالص شده به زیر پوست بیضه و یا به داخل فضای صفاقی ، که یک پیوند ایمنوایزوله طبیعی می باشد بصورت پایدار وبه سرعت حالت دیابتیرا کنترل می کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |